Nieuws

Ontuchtverdachte Peter V. huurt ontslagen advocate weer in, zaak kan snel door

today12 juli 2023 55

Achtergrond
share close

Ontuchtverdachte Peter V. van de stichting Kanjer Wens laat zich in de zaak over het misbruiken van zeker twaalf jongens toch weer vertegenwoordigen door advocaat Saskia Hoogenraad. Volgens de rechtbank heeft de raadsvrouw zich opnieuw als advocaat in de zaak gemeld.

Een opmerkelijke ontwikkeling, omdat de 55-jarige Almeerder zijn twee advocaten, onder wie Hoogenraad, eind vorige maand nog tijdens een zitting ontsloeg. Dat gebeurde aan het begin van wat de inhoudelijke behandeling van de zaak had moeten worden. Het besluit leidde tot irritatie bij het Openbaar Ministerie en bij de rechtbank. Op de publieke tribune, waar familieleden van slachtoffers zaten, werd woedend gereageerd.

De voormalig directeur van de stichting Kanjer Wens zei destijds geen vertrouwen meer in zijn advocaat te hebben. Omdat V. geen advocaat meer had, besloot de rechtbank vorige maand de inhoudelijke behandeling met enkele maanden uit te stellen.

Op 15 september staat een eerste proforma-zitting in de zaak gepland. V. zal daar dus gewoon weer worden bijgestaan door Hoogenraad. Het is nog onduidelijk waarom V. tot dit besluit is gekomen. Advocaat Hoogenraad laat weten op dit moment geen commentaar te willen geven.

Verzoek om uitstel werd eerst afgewezen
Voorafgaand aan haar ontslag had Hoogenraad de rechter vorige maand om uitstel gevraagd. De advocate had namelijk geen tijd gehad om twee dvd’s met verhoren te beluisteren. Deze waren in een laat stadium beschikbaar gekomen.

Nadat de rechtbank het verzoek om uitstel had afgewezen, ontsloeg V. zijn advocaten en werd de zaak alsnog uitgesteld. De rechtbank insinueerde dat de advocaten zelf achter hun ontslag zaten, maar volgens Hoogenraad was dat ‘absoluut niet waar’.

Zaak kan nu snel door
Voordeel van de terugkeer van de oorspronkelijke advocaat is dat de zaak in het najaar snel weer opgepakt kan worden. Een nieuwe advocaat zou vermoedelijk meer tijd nodig hebben gehad om zich in te lezen in het honderden pagina’s tellende dossier in de zaak.

Dit bericht is tot stand gekomen door een samenwerking tussen 1Almere en Omroep Flevoland.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Vanaf donderdag A6 en A27 dicht wegens werkzaamheden

Tussen 13 en 25 juli gaat Rijkswaterstaat gedurende vier avonden en nachten aan de slag met werkzaamheden. Alle automobilisten moeten rekening houden met omleidingen en een extra reistijd van ruim 15 tot 20 minuten. Van 13 op 14 en 21 op 22 juli is de parallelbaan A6 richting Lelystad dicht van Almere-Stedenwijk tot Almere-stad. De andere dagen vinden de werkzaamheden aan de andere kan van de weg plaats. Van 16 op 17 […]

today12 juli 2023 125


0%