Nieuws

Ongebruikt speelgoed krijgt tweede kans dankzij Sinterklaas

today27 november 2023 7

Achtergrond
share close

Het Sinterklaaspakhuis in theater Corrosia in Almere Haven ligt vol met gerecyclede cadeautjes. De afgelopen dagen konden ouders daar het speelgoed inleveren waar hun kinderen niet meer mee spelen. Op deze manier kan de Goedheiligman het speelgoed hergebruiken en uitdelen aan andere kinderen.

De Sint had vernomen dat kinderen thuis veel speelgoed hebben liggen waar niet meer mee gespeeld wordt. Ouderen kunnen het inleveren en krijgen dan een tegoedbon om ander speelgoed voor uit te zoeken. De tegoedbonnen kunnen ook uitgedeeld worden aan mensen die deze beter kunnen gebruiken.

Op woensdag en vrijdag worden de herbruikbare cadeautjes uitgedeeld. Vrijwilligers van het repaircafe controleren het speelgoed en zorgen er voor dat alles heel is en werkt.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Meest mediawijze klas van Flevoland is groep 8 van De Ontdekking in Almere

Groep 8 van basisschool De Ontdekking uit Almere Noorderplassen is de meest mediawijze klas van Flevoland. Ze zijn als winnaar uit de bus gekomen tijdens de landelijke wedstrijd van de ‘serious game’ MediaMasters, dat onderdeeel is van de Week van de Mediawijsheid. Meer dan de helft van alle groepen 7 en 8 in Nederland ging de strijd met elkaar aan. Ruim 188.000 leerlingen tussen de 10 en 12 jaar oud […]

today24 november 2023 6


0%