Nieuws

Onderzoek Independer: Op deze plekken tank je in Almere het goedkoopst

today4 juli 2024 5

Achtergrond
share close

Moet je binnenkort weer tanken? Let dan op, want hoeveel je precies kwijt bent aan brandstofkosten verschilt per pomp. In Almere kost de goedkoopste benzine je momenteel €1,951 per liter. Dit terwijl het duurste tankstation €2,029 per liter is. Dit is een verschil van 7,8 cent, wat op een volle tank van 50 liter €3,90 euro kan schelen. Dit blijkt uit onderzoek van Independer op basis van data van Petrolview.  

Voor dit onderzoek is gekeken naar de 3.093 tankstations waarvan er een tankbeurt is geregistreerd op 23 en/of 24 juni. De prijzen van de tankstations verschillen per dag. Hierdoor kan het zijn dat de prijzen in het artikel niet overeenkomen met de huidige prijzen.

“De afgelopen jaren is de benzineprijs al flink gestegen. Het is daarom goed om te weten wat het duurste en goedkoopste tankstation van ons land is. Met andere woorden waar moet ik wel of niet tanken”, zegt Menno Dijcks auto-expert bij Independer.

Lijst met Almeerse pompen

Er zijn in totaal 15 pompen in Almere onderzocht. Volgens het onderzoek kun je in Almere €1,951 euro per liter het goedkoopst tanken. Daarna stijgt de prijs al naar €1,969 euro per liter.

De hoogste prijs in heel Flevoland was €2,239 euro per liter, terwijl de goedkoopste pomp met €1,899 euro op Urk te vinden is.

Prijzen per tankstation in Almere
Besparen doe je door te tanken op een industrieterrein

Dijcks heeft nog een tip voor mensen die goedkoop willen tanken. “Het loont vaak om door te rijden naar een onbemande pomp verder van de snelweg. Vaak liggen de prijzen bij pompen bij industrieterreinen het laagst”, zegt hij.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Diverse overtredingen vastgesteld bij controle op bedrijventerrein Hogekant

Op maandag 1 juli voerde de gemeente Almere, samen met politie, Omgevingsdienst, Belastingdienst, Liander en RIEC een controle uit op bedrijventerrein Hogekant. Tijdens de integrale controle op het bedrijventerrein hebben toezichthouders verschillende overtredingen geconstateerd. Er waren in totaal 60 panden bezocht. “Deze controles zijn erg belangrijk. Dat zorgt onder andere niet alleen voor een veilige en schone werkomgeving voor de ondernemers zelf, maar ook voor hun medewerkers en omgeving. Uiteraard […]

today4 juli 2024 6


0%