Nieuws

Ondanks nieuwe oproep voorlopig geen windmolens

today2 mei 2023 71

Achtergrond
share close

Provinciale Staten van Flevoland hebben woensdag nog een keer tegen de komst van nieuwe windmolens in de provincie gestemd. Partij voor de Dieren, D66 en GroenLinks probeerden met een nieuwe motie de afspraak om geen nieuwe windmolenparken in Flevoland aan te leggen tegen te gaan, maar de meerderheid van de Statenleden stemden tegen de motie.

”Het is zorgelijk dat men ervoor heeft gekozen om een van de meest betaalbare en haalbare vormen van duurzame energie uit te sluiten. Hiermee komen de klimaatdoelstellingen van Flevoland stevig op de tocht te staan”, zegt Kjell van Wijlandt, statenlid namens de Partij voor de Dieren. Volgens Wijlandt raakt hiermee het doel voor een CO2-neutraal Flevoland in 2050 steeds verder uit het zicht.

De partijen die tegen de motie zijn, vinden dat er al genoeg windmolens staan. Henri Ulsen van de VVD vertelt tijdens de vergadering: ”Flevoland levert al een hele grote bijdrage, zelfs 16,6 procent op landelijk gebied. Er staan 600 molens op dit moment in Flevoland, die een grote impact hebben op onze leefomgeving.” De partijen willen liever anderen manieren van het opwekken van energie onderzoeken, zoals kernenergie.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Jonge documentairemakers jagen dromen na

Dreamchaser, zo heet de documentaire die vrijdagavond 28 april feestelijk in première ging. Een kleine honderd genodigden zagen in de filmzaal van De Nieuwe Bibliotheek in Almere hoe Gino Akkerman probeert zijn droom in het American Football waar te maken. De documentaire is gemaakt door Jason Akkerman, de broer van Gino, en Jaimy Moorman. Wat begon als project voor de studie van de twee Almeerders groeide al snel uit tot […]

today2 mei 2023 43


0%