Nieuws

Onbekende vuurt 19 kogels af op pand met slapend persoon in Buiten

today29 november 2023 15

Achtergrond
share close

Een schutter heeft begin oktober 19 kogels afgevuurd op een pand in Almere Buiten. Dat bleek dinsdagavond in een uitzending van Opsporing Verzocht. Op beelden van een beveiligingscamera is te zien dat de verdachte naar het gebouw toeloopt en een wapen 19 keer afvuurt.

De beschieting aan de Hopperzuigerstraat gebeurde in de nacht van zaterdag 30 september op zondag 1 oktober om 01.05 uur.

Volgens de politie lag er op dat moment iemand te slapen in een kamer aan de achterzijde van het pand. Meerdere kogels kwamen terecht in een slaapkamer aan de voorzijde van het gebouw. De schutter en een handlanger gingen er daarna op een scooter vandoor.

Mogelijk verband met andere schietpartij

Burgemeester Hein van der Loo besloot een paar dagen later het pand voor zeker zes weken te sluiten. Met de maatregel wilde de burgemeester de veiligheid in het gebied rondom het bedrijfspand herstellen.

Het is nog onduidelijk wie de schutter is en wat het motief achter de schietpartij is. Wel onderzoekt de politie een mogelijk verband met een beschieting twee nachten later. In de wijk Tussen de Vaarten werd toen een woonhuis aan de Klimtstraat beschoten.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Banenmarkten voor anderstaligen een succes volgens gemeente Almere

Het afgelopen jaar hebben meer dan honderd Almeerse anderstaligen dankzij banenmarkten een betaalde baan gevonden, blijkt uit cijfers van de gemeente Almere. De gemeente heeft deze banenmarkten georganiseerd om mensen aan werk te helpen, maar ook om bedrijven in deze krappe arbeidsmarkt aan werknemers te helpen. Het initiatief om banenmarkten te organiseren voor mensen die niet of nauwelijks Nederlands spreken kwam voort uit een motie van DENK, die door de […]

today29 november 2023 21


0%