Nieuws

Onafhankelijk onderzoek naar misstanden De Overloop

today5 december 2023 25

Achtergrond
share close

Zorggroep Almere laat een onafhankelijk bureau onderzoek doen naar klachten over de zorg bij zorgcentrum De Overloop in Almere Haven. De zorggroep wil die klachten niet zelf behandelen om belangenverstrengeling te voorkomen. Naar aanleiding van publicaties over misstanden heeft de zorggroep dit besloten.

De Overloop kwam in het nieuws nadat zes medewerkers op non-actief waren gesteld. Recherchebureau Hoffmann werd ingeschakeld om klachten van intimidatie, machtsmisbruik, privacyschending, willekeur, nalatigheid en mogelijk onjuist of onzorgvuldig handelen met betrekking tot medicatie en financiële zaken te onderzoeken.

Klachten

Naar aanleiding van die berichtgeving meldden zich veel familieleden met klachten over de zorg bij 1Almere en Omroep Flevoland. Er werd gesproken over onder meer verwaarlozing van cliënten en het toedienen van verkeerde medicatie. Omdat Hoffmann bedrijfsrecherche geen specialist is op het gebied van zorg worden deze klachten door een ander bureau onderzocht. Welk bureau dat wordt, is nog niet bekend.

Transparant

Hoeveel specifieke klachten over de zorg bij De Overloop zijn binnengekomen, kon een woordvoerder van de zorggroep nog niet zeggen. “Het lijkt ons het meest transparant dat wij die klachten extern laten onderzoeken. We zijn op dit moment bezig om een bureau daarvoor te werven. Alle klachten over de zorg die zijn binnengekomen gaan daar naar toe”.

PVV-kamerlid Fleur Agema heeft in de Tweede Kamer schriftelijke vragen gesteld over de situatie in woonzorgcentrum De Overloop.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Keobike wordt overgenomen door Deelfiets Nederland

Vanaf 1 januari 2024 zal KeoBike, het deelfietssysteem dat al zeven jaar actief is in Almere en de provincies Gelderland en Utrecht, verder gaan onder de naam Deelfiets Nederland. In Almere Poort staan bij het Marina Muiderzand en bij Station Poort Keobikes.  Keobike is van het Nederlandse vervoersmaatschappij Keolis, die ook in Almere rondrijdt. Met de overname betekent het dat de bekende KeoBike-fietsen niet meer beschikbaar zullen zijn en gebruikers […]

today5 december 2023 5


0%