Nieuws

Omwonenden school Stedenwijk zijn verkeerschaos zat: ‘Zat een keer klem’

today9 april 2024 3

Achtergrond
share close

Omwonenden van de Al Iman-school in Almere Stedenwijk ervaren veel verkeersoverlast. “Een ritje van drie minuten duurt nu soms wel vijf keer zo lang”, vertelt Linda Rijerkerk. Zij is één van de omwonenden die dagelijks met de problemen te maken heeft.

De drukte ontstaat vlak voor en na schooltijd, wanneer ouders hun kinderen komen brengen en halen. Inwoners van de straten in de omgeving van de school klagen over lange files, geblokkeerde garagedeuren en onveilige situaties. De structuur van de straat, met korte bochten en weinig parkeerruimte, maakt het er volgens Rijerkerk niet beter op.

Auto’s blijven ook niet netjes rechts, maar staan in de bocht, waardoor tegemoetkomend verkeer niet verder kan”, zegt Milo Cornellissen. Ook zegt hij dat automobilisten soms hun geduld verliezen in de file en daardoor rood licht en verkeer op de busbaan negeren.

Daarnaast zegt hij dat de file soms zo lang is dat verkeer al vanaf de Stedendreef vast staat. Dat is de toegangsweg op enkele honderden meters van de school.

Agressie

De frustratie is groot bij omwonenden en de ouders die kinderen brengen. Rijerkerk zegt zelfs geconfronteerd te zijn met agressie van gestreste automobilisten. “Ik zat een keer klem achter een auto die achteruit parkeerde.”

Ze zegt dat de bestuurder boos werd toen zij toeterde om een aanrijding te voorkomen. “Hij stapte uit en rende zelfs achter mijn auto aan. Hij vroeg waar ik het lef vandaan haalde om te toeteren. Daar was ik wel even van geschrokken.”

Cornellissen omschrijft vervolgens een onveilige situatie toen een bewoner van de naastgelegen Boulevardflat in de problemen kwam toen hij met spoed zijn flat moest verlaten. “Hij moest hulp verlenen en kon gewoon de garage niet uit, want de garagedeur was geblokkeerd.”

Andere locatie

De schoolleiding laat in een reactie weten in contact te staan met de gemeente en de politie. Ook in de politiek zijn er zorgen over de situatie. Leefbaar Almere heeft vragen gesteld over de verkeersproblemen en wil weten wat er gedaan wordt om een oplossing te vinden.

Linda Rijerkerk vermoedt dat de school uit het jasje groeit en denkt dat de gemeente Almere en de school een nieuwe ruimere locatie met veel parkeergelegenheid moeten overwegen.

Zelf heeft ze ook maatregelen genomen en zegt ze een kwartier eerder van huis te vertrekken om op haar werk te zijn. “Dit is geen leuke oplossing.”

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Werkzaamheden Boegdreef afgerond, omrijden niet langer meer nodig

Na vier weken verkeershinder zijn de werkzaamheden aan de Boegdreef in Almere afgerond. De dreef werd vanaf 10 maart in twee fasen afgesloten voor het verkeer. Eerst ging de dreef dicht voor het verkeer vanuit Noorderplassen West richting de Hogering. De werkzaamheden werden na die eerste fase verplaatst naar de andere rijrichting op de Boegdreef. De gemeente heeft bij de werkzaamheden het asfalt laten vervangen tussen de Kombuis en de rotonde bij […]

today9 april 2024 3


0%