Nieuws

‘Olympische Vlam’ reist door Almere voor Special Olympics

today10 juni 2024 9

Achtergrond
share close

De Olympische Vlam, bekend als de ‘Flame of Hope’, zal 11 juni door Almere reizen als onderdeel van de Special Olympics Nationale Spelen (SONS). Meer dan 60 sporters en coaches uit Flevoland zullen deelnemen aan dit evenement.

De SONS zijn de Olympische Spelen voor sporters met een verstandelijke beperking. De Almeerse sporters zullen deelnemen aan bocce, dans, hockey en inlineskaten.

Traditiegetrouw wordt de vlam gedragen door vrijwilligers van de Brandweer en Politie, samen met de sporters en vrijwilligers van Super COOL! en de parateams van de Almeerse Hockey Club.

De Lionsclubs in Almere hebben een step-sponsoractie opgezet, waarvan de opbrengst zal worden gebruikt om een fonds op te richten om sporters met een beperking financieel te ondersteunen, zodat zij kunnen blijven sporten.

Na afloop van de TorchRun zullen wethouder Maaike Veeningen en Atlete Leader Brian Proost de vlam officieel in ontvangst nemen en de sporters succes wensen. De vlam zal vervolgens verder reizen naar de volgende plaats waar de sporters wonen die meedoen aan de SONS.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Ericka uit Almere zamelt geld in voor een pruik

Ericka Matitawaer uit Almere kreeg op 8 mei te horen dat ze kwaadaardige borstkanker heeft, met uitzaaiingen naar de lymfeklier. Dagelijkse bezoeken volgden, waarna ze te horen kreeg dat er een kans op genezing is. Deze behandelingen gaan deze week van start, maar brengen helaas wel haaruitval met zich mee. Om deze reden zamelt Ericka nu geld in voor een pruik. Geld inzamelen voor een pruik Hoewel Ericka blij is […]

today10 juni 2024 3


0%