Nieuws

Nummer 1 van Nederland: scholieren leren graag door bij OSG De Meergronden

today20 juni 2023 117

Achtergrond
share close

Openbare Scholengemeenschap de Meergronden in Almere kent het hoogste percentage interne doorstromers van Nederland. Het gaat om leerlingen die na het behalen van een diploma verder gaan leren op dezelfde school.

Volgens Elsevier Weekblad staat de school in Almere Haven op nummer 1 in de landelijke stapel top 10. Het doorstromen wordt ook wel stapelen genoemd. Van alle vwo-leerlingen op de Meergronden kwam het afgelopen schooljaar 39,5 procent van de havo op dezelfde school.

“Docenten praten met leerlingen over waar ze goed in zijn”, verklaart rector Hub Nelis. “Dat zet de leerlingen vaak tot nadenken”. Docenten spelen daar op in en proberen de leerlingen enthousiast te maken om op dezelfde school verder te leren.

Vaak zijn dat de zogeheten ‘beta-docenten’ die vakken geven als natuurkunde, scheikunde en wiskunde. De rector hoort geregeld van leerlingen dat ze graag naar het hbo of de universiteit willen. “Als je op de havo zit, dan is het wel handig om eerst het vwo te hebben afgerond voordat je verder gaat studeren.”

Dat een groot aantal leerlingen na het behalen van een havodiploma toch op school blijft ziet de rector als een compliment. Hij benadrukt dat De Meergronden een Brede School is die meerdere opleidingen in huis heeft. “Leerlingen kunnen in het zelfde gebouw verder en dat ervaren ze vaak als prettig.”

Dit bericht is tot stand gekomen door een samenwerking tussen 1Almere en Omroep Flevoland.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Ernstig verbrand slachtoffer overleden na brand in flat

Een persoon is maandagochtend overleden na een brand in een flat aan de Blikveldweg in Almere Haven. Hulpdiensten haalden het slachtoffer nog uit het appartement, maar reanimatie mocht niet meer baten. Het slachtoffer overleed ter plaatse aan de ernstige brandwonden die het had opgelopen. De politie kan nog niets zeggen over de identiteit van de overleden persoon. Het is nog niet duidelijk of hij of zij de bewoner van de […]

today20 juni 2023 35


0%