Nieuws

Nobel Run uitverkocht: 1.250 deelnemers doen mee

today14 mei 2024 1

Achtergrond
share close

In Nobelhorst vindt zondag 19 mei de zesde editie van de Nobel Run plaats. Tijdens het hardloopevenement worden er verschillende routes door de natuur van Almere Hout afgelegd. Met 1.250 deelnemers is de wedstrijd uitverkocht. De organisatie verwacht zo’n 3.000 bezoekers bij het evenement.

Achter de schermen wordt de Nobel Run georganiseerd door een hechte vriendengroep met dezelfde passie: hardlopen. Na het opzetten van de runclub Nobel Runners wilde de vriendengroep mensen buiten Nobelhorst kennis laten maken met de wijk en de natuur. Daarom besloten ze om een hardloopwedstrijd te organiseren. Samen met tientallen vrijwilligers wordt ervoor gezorgd dat de Nobel Run goed verloopt.

Afstanden

Er zijn vier afstanden die afgelegd kunnen worden:

  • 09:15 uur: De 15 van ff Sebas bellen (15 kilometer)
  • 09:30 uur: De kidsrun van Patrick (1,6 kilometer)
  • 11:30 uur: De 10 van Huisartsenpraktijk Nobelhorst (10 kilometer)
  • 13:15 uur: De 5 van Madeleen (5 kilometer)

Dit jaar doet er wel een hele bijzondere deelnemer mee aan de hardloopwedstrijd: burgemeester Hein van der Loo gaat zich aan de vijf kilometer wagen.

Naast de hardloopwedstrijd is er een (food)markt en treedt DJ en zanger Danny Lit op. Op het Sportplein kunnen mensen deelnemen aan workshops van lokale sportaanbieders.

Foto: Michelle den Elzen

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Almere-speler Danny Post stopt na dit seizoen

Na dit seizoen stopt de 35-jarige profvoetballer Danny Post met zijn profloopbaan, dit meldt het ANP. De middenvelder heeft een aflopend contract bij Almere City FC, waar hij dit seizoen tijdens de competitie één keer in actie kwam. Op 13 augustus maakte hij voor Almere het eerste doelpunt in de Eredivisie. Dit was in de wedstrijd tegen FC Twente. Post speelde het grootste gedeelte van zijn carrière, van 2013 tot […]

today14 mei 2024 2


0%