Nieuws

NK Suppen moet duidelijk maken: ‘Meer dan gezellig paddelen door de gracht’

today27 mei 2024 4

Achtergrond
share close

Rekken en strekken, het parcours verkennen: de deelnemers aan het NK Suppen op het Weerwater in Almere laten zaterdag niets aan het toeval over. Niet zo onlogisch ook, want voor hen is suppen veel meer dan gezelligheid. “Het is echt een sport, net als hardlopen en fietsen “, zegt Richard Proost van de organisatie Sup NL.

Suppen is staand peddelen op een board. Het is de vierde keer dat er een Nederlands Kampioenschap op het Weerwater wordt georganiseerd. Een kleine zestig suppers hebben zich in Almere verzameld. Volgens Proost is het een perfecte locatie. “Het ligt lekker centraal en er is veel water.”

De organisatie hoopt dat het NK helpt om het suppen populairder te maken, zodat meer mensen het ook als sport gaan beoefenen. Proost: “Het is namelijk een work-out voor je hele lichaam.”

Flevolandse deelneemster

In Almere wordt er dit weekend in verschillende klassen gestreden om de Nederlandse titel. Deelnemers moeten een parcours van 890 meter afleggen en langs diverse boeien suppen. Degene die als eerste over de finish komt, wint.

Onder de deelnemers is één Flevolandse supper: de 29-jarige Lisanne Borren uit Biddinghuizen. Ze doet mee in de klasse inflatable, oftewel de opblaasbare sup. De sport laat haar niet meer los. “Je doet het individueel, maar je gunt het een ander ook. Lekker fysiek bezig zijn, maar ook een stukje mentaal en je hoofd leeg maken op het water.”

‘Dit voelt goed’

In haar klasse doet Borren het uitstekend, want ze wordt voor het tweede jaar op rij Nederlands kampioen. In haar drie races komt ze twee keer als eerste over de finish. Alleen de eerste keer lukt dit niet en wordt ze door een val in het water tweede. “Gelukkig kon ik het daarna herstellen. Dit voelt goed hoor, heel leuk.”

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Fongerspad in Filmwijk krijgt opknapbeurt

Vanaf maandag 27 mei zijn er werkzaamheden aan het fiets- en voetpad Fongerspad langs het Weerwater bij Filmwijk. Het pad is te smal en dringend toe aan groot onderhoud. Het Fongerspad is tot vrijdag 2 augustus afgesloten. Het fietspad Fongerspad wordt vier meter breed gemaakt en wordt uitgevoerd in rood asfalt. Het voetpad krijgt blauw asfalt en er worden banken geplaatst. Er wordt tussen 07:00 tot 16:00 aan het pad […]

today27 mei 2024 3


0%