Nieuws

Nieuwjaarsduik gaat door: ‘Streefbedrag is gehaald’

today24 oktober 2023 6

Achtergrond
share close

De 40e editie van de nieuwjaarsduik in Almere Haven gaat door. Volgens organisator Michelle Friedländer is de 1000 euro, die ze nodig hadden om het evenement te organiseren, binnen. Ook de vergunningen om het tot een officiële nieuwjaarsduik te maken, zijn afgegeven.

Even was Friedländer bang dat het hele feest niet door zou gaan. “De organisatie van de voorgaande jaren was opgestapt en er was niemand om ze op te volgen. Ik was bang dat de traditie zou doodbloeden, dus heb ik het maar op me genomen.”

Zelf heeft ze tot nu toe nog geen enkele editie gemist en dat risico wilde ze dit jaar dan ook niet lopen. “Die gezelligheid en verbinding wil ik niet missen. Dus ik zei: “Ik doe het wel.”

Financiële kant
Daarna liep ze tegen het volgende probleem aan. De financiële kant van de duik. Het hele feest eromheen ging zo’n 1000 euro kosten. Daarom ging Friedländer op zoek naar sponsoren en mensen die via een crowdfunding willen helpen.

Muziek en versnaperingen
Dat bedrag is nu dus binnen en daar kan Friedländer een hoop mee doen. “Zo hebben we de bekende Almeerder, Andree Troost, die muziek komt maken. Ook is Unox enthousiast om de consumpties te verzorgen en houdt Haddock zich bezig met het opwarmen naar afloop van de duik door bijvoorbeeld extra tenten in te zetten.”

Verder hoopt ze nog chocolademelk met slagroom te kunnen serveren. “En alles is gratis, want ik wil dat het feest voor iedereen toegankelijk wordt. Blijkt er toch te weinig geld te zijn? Dan valt de chocolademelk af.”

Startschot
Burgemeester Hein van der Loo komt volgens Friedländer het startschot voor de duik geven op 1 januari. “De politie heeft ons daar toestemming voor gegeven. Ik weet zeker dat het een geweldige dag wordt.”

Toch kan ze altijd meer geld gebruiken voor de nieuwjaarsduik. “Hoe meer geld, hoe groter het feest.”

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Zwaan veroorzaakt problemen op het spoor bij Almere

Een zwaan heeft maandagmiddag korte tijd voor problemen gezorgd op het spoor bij Almere. Tussen Almere Centrum en Hilversum reden geen treinen omdat het dier op het spoor zat. Ook tussen Almere Centrum en Duivendrecht reden er geen intercity’s. De vertraging liep op tot een kwartier. Een woordvoerder van de NS laat weten dat de zwaan van het spoor is gehaald door medewerkers van de dierenambulance. De verwachting was dat […]

today24 oktober 2023 5


0%