Nieuws

Nieuwe lantaarnpalen geplaatst in de stad: ‘Onderdeel vernieuwing stationsgebied’

today4 oktober 2023 4

Achtergrond
share close

Op het Mandela- en Stationsplein in Almere Stad zijn een stuk of twintig nieuwe lantaarnpalen geplaatst. Het zijn hoge, zwarte palen met bolvormige verlichting erin. De plaatsing van de palen is onderdeel van de vernieuwing van het stationsgebied.

Elke lantaarnpaal heeft een stuk of twaalf bollen die licht geven of een andere functie hebben. Sommige bollen verhullen namelijk een camera. Die camera’s stonden eerst los rond het stationsgebied, maar zijn nu geïntegreerd in de nieuwe palen.

De gemeente is al sinds 2020 bezig om het stationsgebied te vernieuwen. “Alles met het doel om van het stationsgebied een stuk te maken dat past bij de stad die we nu zijn en waar we heen willen: met een aantrekkelijke, levendige en bruisende binnenstad.” En daar horen volgens een woordvoerder van de gemeente ook nieuwe lantaarnpalen bij.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Almeerders met schulden krijgen ‘betere hulp’

Almeerders met schulden moeten beter geholpen worden. Dat vinden bewindvoerders, schuldhulporganisaties en de gemeente Almere. Zij hebben afspraken over een betere samenwerking vastgelegd in een convenant beschermingsbewind dat ‘Samen Verder’ heet. Er wordt ingezet op een zogeheten ‘Plinkr Hub-traject’, waar mensen met behulp van een online coach leren om financieel weer op eigen benen te staan. Vanmiddag komen betrokken partijen bijeen om het contract in werking te stellen.   De gemeente vindt […]

today4 oktober 2023 6


0%