uncategorized

Nieuwe huurappartementen voor Havenaren die sociale huurwoning achterlaten

today2 mei 2024 1

Achtergrond
share close

Woningbouwcorporatie de Alliantie bouwt 32 huurappartementen aan de Sluiskade in Almere Haven. De verhuur start half mei, waarna de eerste bewoners na de zomer de sleutel krijgen.

Het gaat om woningen in de middenhuur. Geïnteresseerden komen in aanmerking voor de woningen als ze minimaal 40.000 euro per jaar verdienen. Huurders die een sociale huurwoning achterlaten krijgen voorrang.

Veel vraag

“Veel Havenaren willen niets liever dan in Haven blijven wonen, net als hun kinderen. De vraag naar betaalbare, passende huurwoningen in het stadsdeel is dan ook groot”, vertelt directeur Koen Westhoff.

“De appartementen zijn daarom in eerste instantie uitsluitend bestemd voor huurders in Almere Haven die een sociale huurwoning leeg achterlaten. Dat mag een woning van de Alliantie zijn, of van één van de andere woningcorporaties.”

Vloerverwarming

Het gebouw bestaat uit zes lagen en is voorzien van een lift. De appartementen zijn ongeveer 90 m2 groot, voorzien van vloerverwarming en hebben een aparte berging en buitenruimte. De huur is 910 euro per maand.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Prijs voor jongerenwerker van het jaar: ‘Ze verdienen meer waardering’

DENK Almere wil meer aandacht geven aan jongerenwerkers. Daarom zijn zij samen met inwoners van Almere op zoek naar de jongerenwerker van het jaar. Almeerders kunnen vanaf 1 mei iemand nomineren waarvan zij vinden dat die het verschil maakt voor de jongeren. “We gaan op zoek naar die jongerenwerker die het verschil maakt door jongeren in een kwetsbare positie een stem te geven. Iemand die fungeert als rolmodel, jongeren helpt […]

today2 mei 2024 2


0%