Nieuws

Natuurgrasveld van Almere City FC slechtste van eredivisie

today10 januari 2024 5

Achtergrond
share close

Het veld van het Yanmar Stadion van Almere City FC is het slechtste natuurgrasveld van de eredivisie. Dit blijkt uit een veldencompetitie van de Vereniging van Contractspelers (VVCS). Na 16 speelrondes, de helft van het seizoen dus, is het veld van City FC beoordeeld met een 2,88 uit vijf punten.

De Almeerse club staat nu vijftiende op de lijst. Hoewel dit geen laatste is, is het wel het slechtst beoordeelde natuurgrasveld. Alleen de kunstgrasvelden van FC Volendam, Heracles en Excelsior scoren lager. Feyenoord staat bovenaan met een 4,75.

Niet helemaal juist

De aanvoerder van de tegenpartij geeft na iedere wedstrijd in de eredivisie een cijfer aan het veld van de thuisclub. Deze cijfers lopen van 1 tot en met 5. Tijdens de winterstop is deze lijst bekendgemaakt. Aan het einde van het seizoen zal er een nieuwe, definitieve stand worden bekendgemaakt.

Voor Almere City FC kan dit positief uitpakken. Eind oktober heeft de club namelijk een nieuw grasveld met veldverwarming gekregen. Dit zou kunnen bijdragen aan een verbetering van de beoordelingen.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Gemeente kan kliko’s niet legen door vrieskou

Door de lage temperaturen, zowel afgelopen als de komende dagen, kan de gemeente Almere niet garanderen dat alle gft-containers volledig geleegd kunnen worden. Dit komt omdat bij een aantal containers een laag afval is vastgevroren aan de bodem, wat er dus niet uit wil. Hoewel de gemeente de containers zo goed mogelijk probeert te legen, kunnen ze dus geen volledig lege container garanderen. De gemeente biedt bij voorbaat haar excuses […]

today10 januari 2024 4


0%