Nieuws

NAC Breda probleemloos langs matig Almere City FC: 0-2

today8 mei 2023 14

Achtergrond
share close

Almere City FC heeft zich in aanloop naar de nacompetitie een slechte dienst bewezen. In het Yanmar stadion ging het team van Alex Pastoor kansloos onderuit tegen NAC Breda. Concurrent Willem II speelde gelijk, waardoor City met nog twee wedstrijden te gaan nog wel de derde plek op de ranglijst bezet.

Die derde plek is belangrijk, omdat die ploeg in de eerste twee ronden altijd de laatste wedstrijd thuis speelt. Daarnaast is City sinds de toetreding tot het betaalde voetbal nog nooit zo hoog geëindigd op de ranglijst.

Aanstaande vrijdag spelen de Almeerders uit tegen en in Den Bosch, de nummer zeventien. Een week later komt MVV op bezoek in de laatste speelronde van de competitie. Willem II ontvangt Jong Utrecht en moet nog op bezoek bij Roda in Kerkrade. Met nog twee punten voorsprong heeft Almere City FC dus de beste kaarten.

Kansloos

De vraag is echter of het van enig belang is op welke plek Almere City FC eindigt, want de vorm is ver te zoeken. Tegen NAC Breda speelde de formatie van Alex Pastoor ondermaats en inspiratieloos en was in de eerste helft zelfs compleet kansloos.

Keeper Roy Kortsmit kreeg in de eerste vijfenveertig minuten helemaal niets te doen. Collega Nordin Bakker daarentegen kon twee keer vissen. Na een schitterende redding in de eenentwintigste minuut op een schot van Sabi Agougil, moest Bakker tien minuten later buigen voor diezelfde Agougil. Vanaf een metertje of dertig knalde hij de bal verrassend in de kruising: 0-1.

Vijf minuten later was het opnieuw raak. Een verkeerde breedtepass van aanvoerder Damian van Bruggen werd onderschept en genadeloos afgemaakt door Elias Omarsson. Met deze 0-2 stand zochten beide teams de kleedkamers op voor de rust.

In de tweede helft kwam Almere City FC iets feller uit de startblokken en Hamdi Akujobi had de aansluitingstreffer op zijn schoen. Van dichtbij knalde hij echter tegen keeper Kortsmit aan. Na een kwartier spelen maakte voormalig Almere City FC-speler Javier Vet een domme overtreding en moest met rood het veld af.

Vallende ziekte

Almere City FC wist echter niet van de overtal situatie te profiteren. Anthony Limbombe, die weer last van de vallende ziekte had en zich alleen maar voor eigen succes leek te willen inspannen, was met een hard schot nog het dichtst bij een treffer.

Invaller Jeredy Hilterman werd in de tweeëntachtigste minuut onderuit geschoffeld in de zestien. Jammer genoeg maakte de goed leidende scheidsrechter Edwin van de Graaf een grove fout door niet naar de stip te wijzen. Een doelpunt had op dat moment nog voor wat spanning kunnen zorgen in een wedstrijd waarin City zich niet van zijn beste kant heeft laten zien.

Als Almere City FC de komende wedstrijden niet uit een ander vaatje gaat tappen, dan kan de nacompetitie wel eens na de eerste ronde over zijn. En dat zou jammer zijn, want Alex Pastoor heeft na een moeizame start de trein op de rails gekregen en het publiek dit seizoen op voetbal getrakteerd. Dat verdient een mooi en spectaculair einde.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

uncategorized

Ik wil mijn zus, Julia Dahlberg, graag nomineren voor deze moederdag wellness treatment. Mijn zus is namelijk heel nauw betrokken geweest bij mijn integratie hier in Nederland. Door haar kon ik binnen een week zelf op stap met het openbaar vervoer want voor mij was een treinreis toch wel een uitdaging. Ook toen ik laatst heel erg ziek ben geweest vanwege corona, heeft zij elke dag voor mij gezorgd en hoefde ik mij niet druk te maken om het eten. […]

today7 mei 2023


0%