Nieuws

Modeontwerper Adrielle MacDonald (19) toont kleding bij prominent gala

today22 mei 2023 48

Achtergrond
share close

De creaties van modeontwerper Adriëlle MacDonald (19) uit Almere, zijn binnenkort te zien bij het International Young Patrons Gala in Amsterdam. MacDonald ontwerpt al een paar jaar “door het christendom geïnspireerde kleding”. Vertelde ze aan Omroep Flevoland.

Op 3 juni is het gala waar MacDonald haar werken gaat tonen. Het is een erg belangrijk gala volgens mensen uit de kunstsector en wordt eigenlijk gezien als de Nederlandse versie van het “MET Gala”. Andere grote ontwerpers zullen daar ook aanwezig zijn met hun kleding.

Het merk van MacDonald heeft een christelijke ondertoon, maar ook niet-christenen kunnen haar kleding volgens haar leuk vinden. Ze noemt een voorbeeld hoe haar kleding christelijk is. Zo heeft ze bijvoorbeeld een rok gemaakt die volgens haar ontworpen is met de term “helper” in haar achterhoofd.

De rok heeft dan ook de overeenkomsten met een reddingsvest. “In de bijbel staat zo vaak het woord helper. Hoe we bijvoorbeeld elkaar kunnen helpen, of hoe god ons helpt.”

Iets met kunst doen
Het was niet altijd al het plan van MacDonald om modeontwerper te worden. “Ik wilde eigenlijk iets anders doen, namelijk gewoon met kunst werken en verven. Vooral de beeldhouwende kunst. Uiteindelijk kwam ik bij kleding. Ik weet niet precies hoe, maar die liefde is nooit gestopt.”

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Handballers Havas gedegradeerd uit eredivisie

De handballers van Havas zijn na vier seizoenen gedegradeerd uit de eredivisie. De Almeerders verloren zaterdagavond het laatste competitieduel in de eredivisie met 35-40 van Kras uit Volendam.  De Almeerse handballers waren dit seizoen tot het einde verwikkeld in een degradatiestrijd met PSV. Deze strijd werd op de laatste speeldag van de competitie beslist in het voordeel van de Eindhovenaren, omdat de Brabanders het uitduel in Oss tegen Dynamico wonnen. […]

today22 mei 2023 41


0%