Nieuws

Mini-tornado boven Almere gespot

today10 augustus 2023 58

Achtergrond
share close
In Almere is een mini-tornado, oftewel een waterhoos, gezien. De waterhoos trok vermoedelijk over het Markermeer heen. Op Twitter plaatste een Almeerder een filmpje van het fenomeen.

Waterhozen zijn kleine, trechtervormige slurfjes. Ze ontstaan boven grote wateroppervlaktes door snel draaiende luchtbewegingen. Dit gebeurde ook woensdagmiddag boven het Markermeer. Een Almeerder merkte het op en maakte er een filmpje van.

Normaal gesproken zijn er voor de Nederlandse kust en boven het IJsselmeer jaarlijks tientallen waterhozen te zien. Ze komen vooral in de tweede helft van de zomer en het najaar voor.

<blockquote class=”twitter-tweet”><p lang=”nl” dir=”ltr”>Waterhoos bij almere <a href=”https://twitter.com/hashtag/Waterhoos?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw”>#Waterhoos</a> <a href=”https://twitter.com/hashtag/weer?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw”>#weer</a> <a href=”https://twitter.com/StormchaserNL?ref_src=twsrc%5Etfw”>@StormchaserNL</a> <a href=”https://twitter.com/Weerplaza?ref_src=twsrc%5Etfw”>@Weerplaza</a> <a href=”https://t.co/sVIaCVdOLv”>pic.twitter.com/sVIaCVdOLv</a></p>&mdash; Terr Photography (@terry77642988) <a href=”https://twitter.com/terry77642988/status/1689254100922208258?ref_src=twsrc%5Etfw”>August 9, 2023</a></blockquote> <script async src=”https://platform.twitter.com/widgets.js” charset=”utf-8″></script>

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Kapotte waterleiding in nieuwe seniorenflat, bewoners urenlang zonder stroom

Meerdere bewoners van appartementencomplex Waterstate, aan de Schelvisstraat in Stad, hebben dinsdagmiddag urenlang zonder stroom gezeten. Op de tweede etage van het gebouw sprong een waterleiding kapot, waardoor water naar de appartementen eronder stroomde. Een deel van het water kwam terecht in meterkasten, en daarom is uit voorzorg de elektriciteit afgesloten. Aan het begin van de middag kreeg de brandweer een melding van de lekkage. Naast de brandweer zijn ook […]

today9 augustus 2023 73


0%