Nieuws

Minder parkeerplekken in Krakelinggarage door vervangen van sprinklers

today26 oktober 2023 4

Achtergrond
share close

De onderhoudswerkzaamheden aan de Krakelinggarage in Almere Stad duren tot maandag 13 november, dat meldt parkeerbedrijf P1. Een gedeelte van de parkeergarage is sinds maandag 16 oktober afgesloten in verband met het verbeteren van de brandveiligheid.

“In november 2020 bleek tijdens een inspectie dat de sprinklerinstallaties niet de verwachtte levensduur van 30 jaar zouden halen”, zei wethouder Alexander Sprong begin dit jaar. “Toen hebben we besloten om de installaties veel eerder dan gepland te vervangen.” De wethouder heeft toen ook benadrukt dat er geen sprake is van achterstallig onderhoud aan de installaties of van een gebrek aan inspectie.

De gemeente heeft een aanbesteding gedaan om in totaal 22 kilometer aan leidingen te vervangen. Sprinklerinstallaties moeten in het geval van brand grote hoeveelheden bluswater kunnen sproeien via spuitmonden die tegen de plafonds van de garages zijn gemonteerd.

P1 geeft aan dat de garage nog wel gebruikt kan worden tijdens de werkzaamheden. Volgens het parkeerbedrijf kan er gedurende deze periode ook gebruik gemaakt worden van de Schippergarage aan de Brouwerstraat.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Deel gemeenteraad wil meer coffeeshops in Almere

Als het aan D66, Leefbaar Almere en GroenLinks ligt moeten er in Almere meer coffeeshops komen. Deze drie partijen hebben het college verschillende vragen gesteld over eventuele nieuwe coffeeshops in Almere Buiten en Almere Poort en een heropening van de coffeeshop op de Grote Markt. Volgens de partijen zijn coffeeshops belangrijk bij het tegengaan van de gezondheidsrisico’s van gebruik door preventie en voorlichting. Ze hopen dat de coffeeshops de overlast door […]

today25 oktober 2023 11


0%