Nieuws

Metamorfose voor Grote Markt in Almere op komst?

today19 juni 2024 9

Achtergrond
share close

De gemeente Almere heeft een aantal conceptplannen van marktpartijen en vastgoedeigenaren omtrent de uitbreiding van een deel van het centrum besproken. Het gaat om projecten die op plekken van bestaande gebouwen moeten komen. Het gesprek ging over Centrumgebied West, met de Korte Promenade, Grote Markt en het gebouw van het Leger des Heils in het bijzonder.

Uitbreiding Grote Markt en Korte Promenade

Het gaat om een eerste impressie van de uitbreiding en nieuwbouw van de bovengenoemde gedeelten van het centrum. De plannen zijn nog niet concreet, maar wel al besproken met omwonenden. Dit gebeurde tijdens de Dag van de Toekomst en de bewonersavond van het Platform Almere Centrum (PAC). Volgens de gemeente zijn de reacties over het algemeen positief.

De meest gestelde vraag tijdens de bewonersavond was volgens de gemeente of de supermarkt aan de Korte Promenade – Dirk van den Broek – terugkomt na de bouwwerkzaamheden. Hier werd bevestigend op gereageerd. Zowel tijdens als na de verbouwing zal de supermarkt beschikbaar zijn. Als er concrete plannen zijn gemaakt, worden deze eveneens aan omwonenden voorgelegd.

Impressie: Almere.nl

Projecten voor het westelijk gedeelte van het centrum

Het gehele project omvat vier verschillende plannen. Het gaat hierbij om bouwprojecten en veranderingen aan de openbare ruimte. Almere wil meer groen in de stad bewerkstelligen en dat is meegenomen in de plannen voor de ontwikkeling. In de openbare ruimte zijn twee belangrijke sleutelprojecten gepland: het Stadsweteringpark en de Stadsstraten.

De Olstgracht en Singel richting het spoor worden onderdeel van het Stadsweteringpark. Een stadspark rond de binnenstad waar bewoners kunnen recreëren, sporten en spelen.
De Spoordreef wordt een groene stadsstraat die toegankelijk is voor auto’s, fietsers en wandelaars.

In het geval van de Korte Promenade en Grote Markt, is er mogelijk sprake van verhoging van de huidige gebouwen. De eerste plannen zijn nog niet vastgesteld, de getoonde afbeeldingen zijn impressies die aan de gemeente zijn voorgelegd. De communicatie over het centrumgebied West verloopt via informatiebijeenkomsten, nieuwsbrieven en social media.

Impressie: Almere.nl
Impressie: Almere.nl

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

De Kringloper viert 25-jarig jubileum met feestelijke activiteiten

De Kringloper bestaat 25 jaar en dat wordt op 19 juni feestelijk gevierd. Medewerkers van de kringloopwinkel aan de Zwenkgrasstraat blikken terug op een kwart eeuw aan herinneringen. Lucia Rebel herinnert zich de uitdagingen van de beginjaren en heeft een aantal anekdotes die ze graag met bezoekers deelt. Kringloopwinkel De Kringloper De kringloopwinkel droeg eerst de naam ‘Het Goed’. De locatie werd om strategische redenen gekozen, naast de winkel was […]

today19 juni 2024 3


0%