Nieuws

Meest mediawijze klas van Flevoland is groep 8 van De Ontdekking in Almere

today24 november 2023 6

Achtergrond
share close

Groep 8 van basisschool De Ontdekking uit Almere Noorderplassen is de meest mediawijze klas van Flevoland. Ze zijn als winnaar uit de bus gekomen tijdens de landelijke wedstrijd van de ‘serious game’ MediaMasters, dat onderdeeel is van de Week van de Mediawijsheid. Meer dan de helft van alle groepen 7 en 8 in Nederland ging de strijd met elkaar aan.

Ruim 188.000 leerlingen tussen de 10 en 12 jaar oud hebben tijdens deze week geleerd over onderwerpen zoals sociale media, kunstmatige intelligentie, nepnieuws, privacy en online pesten. Ook was er dus een wedstrijd waarbij kinderen ‘bits’ konden verdienen door het doen van opdrachten.

Juf Lotte Westerhof vertelt over de opdrachten die haar klas moest doen: “Ze hebben hard gewerkt om dagelijks maximale punten te verdienen en de extra opdrachten in groepen uitgevoerd. Het hoogtepunt was ‘een dagje uit’ zonder apparaten. De leerlingen hebben het echt samen gedaan en mogen trots zijn op hun prestatie!”

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Opkomst Tweede Kamerverkiezingen in Almere laagste ooit

De opkomst bij de Tweede Kamerverkiezingen is uiteindelijk uitgekomen op 67,4 procent. Dat is voor Almere het laagste percentage ooit. Een derde van alle stemgerechtigden in de stad bleef thuis. Alleen in Rotterdam, Medemblik en Heerlen gingen minder mensen naar de stembus. De Almeerse opkomst van 67,4 procent moet teleurstellend zijn voor de nieuwe burgemeester Hein van der Loo. Die heeft zich de afgelopen tijd juist enorm ingezet om de […]

today24 november 2023 32


0%