Nieuws

Medewerker Oostvaarderskliniek ontslagen vanwege niet-professionele relatie met patiënt

today12 juni 2024 5

Achtergrond
share close

Een sociotherapeut van de Oostvaarderskliniek is op dinsdag 11 juni op staande voet ontslagen vanwege een niet-professionele relatie met een patiënt, meldt de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI). Er waren al enige vermoedens dat het contact verder ging dan een professionele behandel- en werkrelatie.

Nadat het Bureau Integriteit van DJI een onderzoek had gedaan, is deze niet-professionele relatie vastgesteld. In april dit jaar werd er ook een medewerker van de Oostvaarderskliniek op staande voet ontslagen vanwege een ongepaste relatie met een patiënt.

Ook werd er in 2022 een onderzoek ingesteld na meerdere meldingen over (seksueel) grensoverschrijdend gedrag, intimidatie, bedreiging, drugsgebruik en ongeoorloofde relaties tussen personeel en tbs-patiënten. Uit dit onderzoek bleek dat medewerkers niet voldoende werden beschermd.

“Samen staan we voor een veilig werk- en leefklimaat, en daarin is voor niet-professioneel gedrag geen plek”, vertelt directeur Elles Tillema-van Loo. Volgens haar zijn niet-professionele relaties tussen medewerkers en patiënten schadelijk voor de patiënten.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Nachtelijke werkzaamheden op de A6 tussen Lelystad en Almere

In de avonden en nachten worden er werkzaamheden uitgevoerd op de A6 tussen Lelystad-Noord en Almere Buiten-Oost in de richting van Almere. Dit gebeurt tussen dinsdag 11 juni en vrijdag 28 juni. De extra reistijd kan oplopen tot 30 minuten. In de nachten van 11 tot 14 juni tussen 19:00 en 05:00 uur zijn er werkzaamheden. De A6 richting Almere is dan afgesloten tussen Lelystad-Noord en Lelystad. Ook in de […]

today11 juni 2024 13


0%