Nieuws

McDonald’s wil praten met bewoners Oosterwold en organiseert inloopavo

today4 juli 2024 8

Achtergrond
share close

McDonalds wil in gesprek met de bewoners van Oosterwold. Ze organiseren een inloopavond, waarvoor ze deze week een uitnodiging aan omwonenden van de bouwlocatie verstuurden. 

De aanleiding voor de inloopavond zijn de bezwaren die de afgelopen tijd zijn ingediend bij de gemeente Almere. Tegenstanders vinden de komst van een McDonalds niet passen bij de wijk. Ze stellen dat Oosterwold is opgezet als groene, duurzame wijk waar een fast food restaurant niet thuis hoort.

‘Het past hier niet’

De groep startte een petitie en zamelde geld in om een advocaat te betalen. Ze zijn ervan overtuigd dat een McDonald’s in de wijk voor overlast zal zorgen. In Oosterwold staan geen vuilnisbakken, omdat het de bedoeling is dat de bewoners hun afval zelf opruimen.

“Ik denk niet dat de bezoekers van de McDonald’s na hun Big Mac terug naar binnen zullen lopen om het afval te gaan brengen”, zei bewoner Caroline Hooijer vorig jaar tegen Omroep Flevoland. “Ik denk dat jongeren hier zullen blijven rondhangen. Dat betekent geluidsoverlast, stankoverlast. Het past hier niet.”

Omwonenden kunnen meedenken

McDonalds geeft aan in gesprek te zijn met de gemeente om te kijken hoe ze hun beoogde restaurant beter kunnen laten aansluiten op de visie van Oosterwold. Ook bewoners kunnen meedenken: “We zijn benieuwd naar uw mening en eventuele suggesties over de inrichting zoals wij die voor ogen hebben”, schrijft McDonald’s in de brief. Bewoners hebben de mogelijkheid om op voorhand vragen te stellen via de mail. Deze worden volgens de fastfoodketen meegenomen in een presentatie, die die avond gegeven wordt.

Omwonenden kunnen zich van tevoren aanmelden op vermelding van hun adres. Het tijdstip en de locatie worden op een later moment aan hen bekend gemaakt.

Foto: McDonald’s

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Onderzoek Independer: Op deze plekken tank je in Almere het goedkoopst

Moet je binnenkort weer tanken? Let dan op, want hoeveel je precies kwijt bent aan brandstofkosten verschilt per pomp. In Almere kost de goedkoopste benzine je momenteel €1,951 per liter. Dit terwijl het duurste tankstation €2,029 per liter is. Dit is een verschil van 7,8 cent, wat op een volle tank van 50 liter €3,90 euro kan schelen. Dit blijkt uit onderzoek van Independer op basis van data van Petrolview.   Voor dit onderzoek […]

today4 juli 2024 5


0%