Nieuws

Mahjong Genootschap uit Almere derde op het NK voor teams

today28 juni 2023 11

Achtergrond
share close

Het Mahjong Genootschap uit Almere heeft zich afgelopen weekend op het podium weten te plaatsen bij het Nederlands Kampioenschap Mahjong voor teams in Vogelenzang. Zij hebben hier de derde plaats veroverd.

Er deden veertien teams mee aan het NK, met ieder vier personen. De overwinning ging naar het team van ‘Haagse Kringen’, afkomstig uit Den Haag.

Het groepje dat Het Mahjong Genootschap vertegenwoordigde bestond uit Joy Bosman, Ton van Eekeren, Christine van Schie en Rik Hartig, de huidige clubkampioen, die allemaal afkomstig zijn uit Almere.

Anita Neve, oprichtster van het Genootschap dat sinds 2017 bestaat, is trots op het team: “Ze zijn de afgelopen jaren enorm verbeterd en dit zie je terug in het resultaat.”

Mahjong is voor gevorderden

Voor veel mensen staat Mahjong bekend als een computerspelletje. Volgens Neve is dat het niet: het is volgens haar een gezelschapsspel voor mensen die van spelletjes houden. Het is een ingewikkeld spel. Je hebt er goed inzicht, strategie maar ook geluk voor nodig.

Ze omschrijft het als ‘Rummikub voor gevorderden’. “Dit kan je echt niet zeggen tegen Mahjong spelers, maar het is de makkelijkste manier om het te omschrijven”, zegt de oprichtster.

Vooruitblik

De Almeerders willen in de toekomst graag naar het EK of WK Mahjong. Het hangt alleen nog af van een goede kwalificatie. Per land zijn er namelijk maar een aantal plaatsen beschikbaar.

Hoewel de Almeerders al op hoog niveau spelen, is er nog wel geluk nodig. “Net als bij het spel heb je hierbij ook veel geluk nodig, het zou leuk zijn als Almere wordt gekozen om Nederland te vertegenwoordigen”, zegt Neve.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht


0%