Nieuws

Mag een raadslid tegelijk ook voorzitter van een hockeyclub zijn?

today23 oktober 2023 1

Achtergrond
share close

Raadslid Toon van Dijk is actief voor de PVV Almere en tegelijkertijd voorzitter van de Almeerse Hockey Club. Die dubbele functie riep afgelopen week vragen op bij hockeyclub Buitenhout HMC. Volgens Wim Voermans, hoogleraar Bestuursrecht aan de Universiteit Leiden, mag Van Dijk die dubbele pet hebben.

Van Dijk is sinds oktober voorzitter van de club en moet de noodlijdende club weer financieel gezond maken. De Almeerse Hockey Club kampt met financiële problemen en zoekt met de gemeente naar een oplossing. De schulden van de club worden rond de zes ton geschat.

Bij Buitenhout HMC, de andere hockeyclub van Almere, roept de dubbele functie van Van Dijk vragen op. “Ik vind het heel bijzonder dat iemand voorzitter is van Hockey Club Almere en voorzitter is van een politieke partij. Ik weet niet of het wel een gezonde situatie is”, vroeg René Dekker zich af.

Nevenactiviteiten
Voermans constateert dat in de Gemeentewet is geregeld dat de dubbele functie is toegestaan. Daarin is vastgelegd dat een raadslid ook nevenactiviteiten mag uitoefenen, mits deze bekend zijn bij de gemeente.

Alleen als Van Dijk als gemachtigde zou optreden namens de hockeyclub in het contact met de gemeente, zou er sprake zijn van een andere situatie, stelt Voermans. Ook mag Van Dijk niet meestemmen over dit onderwerp.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Deelnemers Urban Trail lopen bijzondere route dwars door gebouwen

Deelnemers aan de KLM Urban Trail gingen zondag al rennend op ontdekkingsreis door Almere en de gebouwen in het centrum. De loop werd dit jaar voor de eerste keer in Almere georganiseerd. Hardloopliefhebbers konden kiezen om de zes of tien kilometer te lopen. De start en finish was op de Esplanade waarna de deelnemers direct het gebouw van de Kunstlinie werden ingeleid. Daarna ging de route over het plein richting een […]

today23 oktober 2023 9


0%