Nieuws

Lunchroom Tante Truus feestelijk geopend na verbouwing

today26 juni 2023 133

Achtergrond
share close

Ballonnen, belegde broodjes en taart. Deze maandag was de feestelijke heropening van Tante Truus aan de Grote Markt in Almere Stad. De zaak is zes weken dicht geweest voor een grote verbouwing.

Bij de lunchroom werken mensen met een verstandelijke of psychische beperking. Medewerker Kris Visser had de eer om het lintje door te knippen. “Ik vind het leuk en mooi. Het is feest, mijn ouders zijn er en er zijn lekkere hapjes” , vertelt Visser.

Retro interieur
Na achttien jaar was de zaak toe aan een nieuw uiterlijk, vertelt Janneke West van Triade Vitree. “Ondertussen is Almere een grote mooie studentenstad geworden, daar konden we met het oude interieur niet meer mee aansluiten.” De rode en paarse bekleding heeft plaatsgemaakt voor een retro interieur met ouderwetse lampenkappen en Delfts Blauw aan de muur. “Nu hebben we een mooi eiland in het midden waar omheen alle actie gebeurt in plaats van alles achterin de zaak” , vertelt West.

Wereldberoemde appeltaart
Niet alleen het interieur maar ook de menukaart is vernieuwd. Al hoeven gasten zich geen zorgen te maken dat ze iets missen van de oude kaart “de wereldberoemde appeltaart bakken we nog steeds” , zegt West die vertelt dat ook de high tea nog steeds te boeken is.

De sfeer zit er onder de werknemers goed in. Volgens West kan iedereen ook niet wachten om weer aan de slag te gaan. “Iedereen heeft er enorm veel zin in. we zijn ook al best een lange tijd bezig geweest. De voorbereiding alleen al duurde drie jaar. In de zes weken dat we dicht waren hebben we met het personeel veel geoefend en getraind. Maar nu is het weer tijd om weer gasten te ontvangen en los te gaan.”

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

American Footballers na winst op Rotterdam in finale Tulip Bowl

De American Footballers van de combinatie Flevo Phantoms uit Almere en het Lelystadse Commanders hebben zich overtuigend geplaatst voor de finale om het landskampioenschap. In Lelystad werden de Rotterdam Trojans met 29-6 verslagen. De finale om de Tulip Bowl wordt op zondag 9 juli in Almere gespeeld op het veld van Flevo Phantoms. De Flevolandse combinatie startte goed tegen Rotterdam, maar kwam in het eerste kwart niet tot scoren. De […]

today26 juni 2023 76


0%