Nieuws

Lionsclubs Almere halen €2.500 op voor Stichting Broodje Hagelslag: “Met vijfhonderd euro waren we ook al blij geweest”

today4 mei 2023 62

Achtergrond
share close

Drie Lionsclubs in Almere hebben een cheque van 2.500 euro aangeboden aan Stichting Broodje Hagelslag. Dit deden de vrijwilligersclubs bij de vestiging van Broodje Hagelslag aan de rand van Almere Stad. Het geld is tijdens Koningsdag opgehaald.

Broodje Hagelslag is een stichting die jongeren, maar ook ouderen, met een afstand tot de arbeidsmarkt helpt. Dat doen ze in de vorm van een horecabedrijf. Zo leren jongeren volgens Eveline Imhoff, werkzaam bij de stichting, bijvoorbeeld om op tijd te komen en samen te werken. Imhoff: “We willen dat ze zich thuis voelen bij ons en vertrouwen in hunzelf vinden.”

Elk jaar met Koningsdag werken de drie Lionsclubs uit Almere samen om zoveel mogelijk geld op te halen voor een zelfgekozen goed doel. Het gaat hierbij om Leoclub Almere, Lionsclub Almere Veritas en Lionsclub Almere Host.

Goed doel

Leoclub Almere is de jongerenafdeling van de Lionsclubs. Dit jaar mochten zij bepalen waar het opgehaalde geld heenging. Dat werd Stichting Broodje Hagelslag. Anouk de Kemp, lid van de Leoclub, vertelt: “In één van onze vergaderingen zei ik dat ik dit doel op het oog had. Samen met een clubgenoot zijn we daarna langs geweest en het voelde meteen goed.”

Groot bedrag

Uiteindelijk konden de drie clubs de stichting een cheque aanbieden ter waarde van €2.500. Lionsclublid van Almere Host, Wim van der Feer, vertelt hoe ze het geld hebben opgehaald: “Op Koningsdag hebben we ICT-spullen verkocht die het Repair Café Almere aan ons had gedoneerd. Vandaar het enorme bedrag.”

De cheque werd met veel enthousiasme in ontvangst genomen door medewerkers en jongeren van Stichting Broodje Hagelslag. Imhoff vertelt: “We zijn superblij met de donatie, al was het vijfhonderd euro geweest.”

Giften

De stichting werkt namelijk op basis van giften in plaats van subsidies. “We willen graag de vrijheid behouden in de koers die we varen met de stichting”, legt Imhoff uit: “Dat betekent alleen wel dat we extra hard moeten werken om geld bij elkaar te krijgen.”

Medewerkers en jongeren Broodje Hagelslag vieren het gedoneerde bedrag

Ze vertelt dat ze het geld goed kunnen gebruiken: “We hebben ontzettend veel cateringopdrachten. Dan is het handig dat de keuken goed is uitgerust en er een grote frituurpan is. Nu hadden we bijvoorbeeld maar twee kleine frituurpannen.”

Will Menheere van de Lionsclub Almere Veritas was ook bij de uitreiking en genoot van het enthousiasme waarmee de cheque in ontvangst werd genomen. Menheere: “Het geeft me een warm gevoel om deze bijdrage te geven. Dit is waarvoor je het uiteindelijk doet en waarom ik bij een vrijwilligersclub zit.”

Leoclublid Anouk De Kemp vertelt ook waarom ze vindt dat het geld goed terecht komt: “Jong en oud krijgt hier een plek om zichzelf te zijn. Op die manier worden ze geholpen terug te komen in de maatschappij en dat vind ik waardevol.”

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

uncategorized

Het is er altijd gezellig, de buren zijn altijd in voor een gesprek. En we helpen elkaar waar nodig als iemand hulp nodig heeft.

today3 mei 2023 18


0%