Nieuws

Lichtkunstfestival ALLUMINOUS zoekt vrijwilligers

today8 augustus 2023 22

Achtergrond
share close

Lichtkunstfestival ALLUMINOUS dat dit jaar voor de tweede keer wordt georganiseerd, is opzoek naar vrijwilligers. De organisatie zoekt naar mensen die kunnen helpen met de gastenontvangst, de infobalie, verkeersregelaars en bewakers bij de lichtkunstwerken.

Met een wandeling om het Weerwater kunnen bezoekers verschillende lichtkunstwerken bekijken.
Vorig jaar trok dit festival 30.000 bezoekers. Ook dit jaar hoopt de organisatie dit kunnen behalen. Maar daarvoor zijn wel de extra handen nodig. Er wordt gezocht naar vrijwilligers voor verschillende functies. Leden of bestuurders van verenigingen of sportclubs kunnen in ruil voor hun hulp, zelfs een bijdrage ontvangen voor hun eigen club.

Kunst en theater
Dit jaar pakt de organisatie net wat anders uit. De kunstenaars die de lichtobjecten maken, worden gekoppeld aan een Almeers theatergezelschap. Vis à Vis, Suburbia, Gouden Haas en BonteHond werken alle vier mee aan het programma. De kunstwerken worden dus niet alleen stilstaande beelden.

Het lichtkunstfestival wordt dit jaar in de herfstvakantie gehouden. Op 20 oktober tot en met 29 oktober 2023 is het festival vanaf zonsondergang tot 23:00 te bezoeken.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Persoon gewond door steekpartij in asielzoekerscentrum

Bij een steekpartij in het asielzoekerscentrum in Almere is maandagmiddag één persoon gewond geraakt. Het slachtoffer is buiten levensgevaar meldt de politie. Volgens een ooggetuige is het slachtoffer een man, die gewond is geraakt aan zijn schouder. Hij is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Wat er zich in het asielzoekerscentrum aan de Vrijheidsdreef heeft afgespeeld, is nog onduidelijk. De politie doet onderzoek. Dit bericht is tot stand gekomen […]

today8 augustus 2023 29


0%