Nieuws

Leegstaand pand op bedrijventerrein Randstad zorgt voor overlast, VVD wil oplossing

today25 juni 2024 4

Achtergrond
share close

Het kantoorpand aan Randstad 20 in Almere Stad, waar voorheen de ASQ groep was gevestigd, staat al jaren leeg en kampt met overlast door inbraken en illegaal verblijf. De Almeerse VVD roept de gemeente op om snel met oplossingen te komen om de problemen aan te pakken. De partij maakt zich zorgen over de vertraging in het traject voor de omgevingsvergunning, waardoor de bouw van de appartementen niet van de grond komt.

Het leegstaande pand moet plaatsmaken voor een woontoren van maar liefst 70 meter hoog. De bouw van deze toren, die 164 woningen zal omvatten, moet dit jaar van start gaan met een verwachte oplevering in 2025. Het vergunningstraject loopt echter al sinds 2020 en er is nog steeds geen omgevingsvergunning toegekend.

Volgens de VVD wordt er regelmatig ingebroken in het pand om er te slapen of rond te hangen. De partij wil weten welke maatregelen de gemeente zal nemen om de overlast te verhelpen.

Lees ook: Wederom gevaarlijke situatie rondom leegstaand kantoorpand

Leegstandsbeheer

De eigenaar van het pand koos aanvankelijk voor leegstandsbeheer om overlast tegen te gaan. Dit hield in dat het pand beveiligd werd en tijdelijke woonruimte aan mensen werd geboden. Deze maatregel werd echter door de gemeente verboden. “Nu moet de pandeigenaar allerlei maatregelen nemen om het pand te beveiligen”, aldus de VVD.

De partij vindt het zorgelijk dat er geen prioriteit wordt gegeven aan het realiseren van de woningen. “En er juist vanuit de gemeente wordt tegengewerkt als het gaat om oplossingen voor overlast.”

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Burgemeester roept jongeren op om explosies anoniem te tippen

De burgemeester van Almere roept jongeren op om anoniem informatie te delen over explosies in de stad. De politie is op zoek naar tips en meldingen van verdachte signalen. De gemeente hoopt dat jongeren eerder aan de bel trekken als ze vermoeden dat iemand een bom gaat afsteken. Het aantal explosies in Almere neemt toe. Die vinden vooral bij woningen en bedrijfspanden plaats. “We zien dat steeds meer jongeren betrokken raken bij […]

today24 juni 2024 2


0%