Nieuws

Kunstwerken van duizend Almeerse leerlingen te zien in nieuwe expositie

today26 juni 2024 6

Achtergrond
share close

Duizend basisschoolleerlingen uit Almere hebben de afgelopen maanden hard gewerkt aan een posterproject ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van Collage, het expertisecentrum voor cultuuronderwijs. Het resultaat van dit project is de hele zomer te zien in Goede Rede in Almere Haven. Op woensdag 3 juli wordt de expositie ‘Knallende Kleuren en Krachtige Teksten’ geopend.

Veertig klassen van vijftien verschillende basisscholen deden mee aan dit project. Onder begeleiding van bekende dichters schreven de leerlingen verrassende, indrukwekkende en gevoelige gedichten.

Daarna ging een nieuwe groep kinderen met Almeerse beeldend kunstenaars aan de slag met het maken van bijpassende 2D- en 3D-kunstwerken. De gedichten en kunstwerken zijn samengevoegd tot veertig posters.

Opening

De opening vindt plaats op woensdag 3 juli van 16.00 tot 17.00 uur in kerkcentrum Goede Rede. Twee muzikanten van het Epos Ensemble zullen de opening muzikaal begeleiden. Ook bij een aantal posters en gedichten wordt muziek gespeeld.

De expositie is tot eind augustus te bezichtigen in zowel Goede Rede als de bibliotheek van Almere Haven.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

uncategorized

Eigenlijk is heel Stedenwijk Noord een wijk van gezelligheid,zorgzaam zijn voor elkaar, signalen als iemand hulp nodig heeft word gelijk opgepakt door de buurtcommissie, maar ik mag een straat noemen dus wil ik graag het Leeuwardenplein Stedenwijk Noord aanmelden als leukste straat/plein. Een plein waar iedereen jong/oud welkom is om te spelen elkaar te ontmoeten. Het plein word regelmatig schoongemaakt door de buurtcommissieleden ism met kinderen uit de wijk. De buurtcommissie organiseert nog meer leuke dingen in hun buurthuis, ook […]

today26 juni 2024 1


0%