Nieuws

Kunstwerk geplaatst in Buiten: ‘verbinding tussen toen en nu’

today20 december 2023 7

Achtergrond
share close

In Almere Buiten is afgelopen zaterdag een nieuw kunstwerk geplaatst. Het kunstwerk ‘Ode aan de Ganzen’ is gemaakt door kunstenaar Jonneke Kodde op initiatief van Stichting bewonersplatform Sieradenbuurt. Volgens Ingrid Maste van de stichting symboliseert het kunstwerk de verbinding tussen achtduizend jaar voor Christus en nu.

Volgens haar komt dat omdat het kunstwerk staat in het voedselbos in de Sieradenbuurt. “Er staan allerlei gewassen die ons voedsel geven. Dat was in de tijd van de jagers en verzamelaars ook zo. Die liepen hier achtduizend jaar voor Christus rond blijkt onderzoek. In beide gevallen is voedsel daarin de verbindende factor.”

Rivier

Ze geeft aan dat de Sieradenbuurt namelijk gebouwd is op zandkoppen van de rivier de Eem. “Die stroomde van Amersfoort naar de Zuiderzee. Tegenwoordig ligt die hier ondergronds en de jagers en verzamelaars trokken hier achtduizend voor Christus rond. Er zijn kolen gevonden. Die hebben ongetwijfeld vis en watervogels gevangen en geroosterd om op te eten.”

Watervogels

Daarom heeft de stichting volgens haar ook gekozen om het kunstwerk met watervogels te plaatsen. “Het zijn twee rietstengels met opvliegende ganzen op een loeizware dukdalf. Die laten zien dat de Almeerders ook nu nog verbinding hebben met de vogels. Al genieten ze nu vooral van hun aanzicht en geluiden.”

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Almeerse vuurwerkhandelaren ervaren veel drukte: ‘Je merkt dat er veel animo is’

Vuurwerkwinkels in Almere ervaren dit jaar al meer drukte dan voorgaande jaren. Met nog enkele weken te gaan tot oud en nieuw, lijkt er een vroege run op vuurwerk te zijn. 1Almere belde met een aantal vuurwerkwinkels in de stad om te kijken hoe de vlag er bijhangt. Bij De Knallende Ketel in Waterwijk laten ze weten dat er al veel bestellingen zijn binnengekomen. “Je merkt dat er veel animo is,” zegt […]

today19 december 2023 6


0%