Nieuws

Krakelinggarage wederom deels dicht door werkzaamheden

today15 januari 2024 8

Achtergrond
share close

De Krakelinggarage in Almere Stad zal vanaf maandag 15 januari tot en met 2 februari 2024 doordeweeks gesloten zijn vanwege onderhoudswerkzaamheden. Er word voor de derde en laatste keer gewerkt aan de sprinklerinstallatie.

De installatie zou niet meer goed functioneren, wat een vereiste is voor brandveiligheid. Sprinklerinstallaties moeten namelijk grote hoeveelheden bluswater kunnen sproeien bij brand. Dit gebeurt via spuitmonden die aan de plafonds van de garages zijn gemonteerd.

Al eerder dicht

“In november 2020 bleek tijdens een inspectie dat de sprinklerinstallaties niet de verwachtte levensduur van 30 jaar zouden halen”, zei wethouder Alexander Sprong eerder. Daarom is de garage vorig jaar ook al twee keer (eerder dan gepland) deels afgesloten vanwege onderhoud aan de sprinklerinstallatie.

Tijdens de vervanging bleek dat er roest aan de binnenkant van de leidingen zat. Volgens een projectleider van de gemeente Almere kwam dit door de leeftijd van de buizen.

krakelinggarage voorjaar 2023

Om verdere problemen te voorkomen, worden alle leidingen verbeterd door ze te vullen met stikstof. Volgens de projectleider resulteert dit in minder roest, wat de levensduur van de sprinklerinstallatie tot wel dertig jaar kan verlengen. Na de Krakelinggarage wordt ook de brandveiligheid van de Bibliotheekgarage en Diagonaalgarage verbeterd. Bovendien zullen de verlichting en de riolering worden vernieuwd.

 

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Waarom Almere graag een universiteit wil

Almere heeft de zinnen gezet op een universiteit en verwacht dat binnen een paar jaar de eerste studenten daar kunnen beginnen. Volgens de gemeente is er grote behoefte aan deze vorm van onderwijs en het bijbehorend onderzoek. Er zijn gesprekken met universiteiten in het land om een dependance te starten in Almere. Wat er precies komt, blijft nog onduidelijk. Maar onderwijswethouder René Peeters denkt dat er binnen een paar jaar […]

today15 januari 2024 31


0%