Nieuws

Koningin Máxima in Almere: zo zag haar bezoek eruit

today17 mei 2024 4

Achtergrond
share close

Koningin Máxima bracht donderdagmiddag voor de tweede keer deze maand een bezoek aan Almere. Deze keer ging ze naar meerdere initiatieven die zich inzetten voor ouderwelzijn in de stad. Op het programma stond onder meer een bezoek aan buurtcentrum Kolkzicht en aan het Huis van de Waterwijk. 1Almere was ook aanwezig.

Om elf uur arriveerde de koningin bij buurtcentrum Kolkzicht in Almere Stad. Ze stapte de auto uit, begroette wethouder Froukje de Jonge en liep richting de ingang van het buurtcentrum. Veel omwonenden stonden te wachten op de komst van de koningin. Een vrouw riep: “Hallo Máxima!” De koningin zwaaide vrolijk terug.

Bij de ingang van het buurtcentrum ontmoette ze de beheerder, waarna ze samen met de wethouder op de foto ging. Ze vervolgden hun weg naar binnen.

Eenmaal binnen gingen de koningin en de wethouder zitten aan een tafel met de vrouwen van huiskamer Marhaba. Elke week komen hier vrouwen vanaf 55 jaar met een migratieachtergrond samen om te praten, koffie te drinken en activiteiten te ondernemen.

Máxima ging in gesprek met de vrouwen over hun leven en hoe ze hier terecht zijn gekomen. “We wachten de hele week om weer samen te komen. We zijn hechte vriendinnen, echt zussen,” vertelde één van de vrouwen enthousiast aan de koningin.

De vrouwen waren het er allemaal over eens dat deze plek echt helpt tegen eenzaamheid. Eén van de vrouwen gaf verschillende workshops en vertelde over de workshop hoe je smeerkaas maakt van amandelen. De koningin reageerde erg verbaasd. “Die had ik niet zien aankomen,” voegde de wethouder eraan toe.

Ze sloten het gesprek met een lach af en de koningin ging door naar haar gesprek met de Buurthopper. Dit is een vervoersvoorziening voor ouderen. De coördinator gaf uitleg over wat het precies is en de koningin sprak met gebruikers van de Buurthopper.

Koningin Máxima verliet het buurtcentrum Kolkzicht zwaaiend naar alle mensen die haar buiten stonden op te wachten. Ze stapte de auto in om haar bezoek aan Almere te vervolgen en reed naar de volgende locatie.

Huis van de Waterwijk

Eenmaal aangekomen bij het Huis van de Waterwijk werd ze hartelijk ontvangen. Binnen kreeg ze uitleg over wat het precies is. Het initiatief komt van de senioren in de buurt die dit leegstaande schoolgebouw huren voor activiteiten en voorzieningen voor de buurt.

De koningin liep mee en ging zitten aan de tafel. Tijdens het gesprek hadden ze het over de buurt en de ouderen. “Het is een verouderende buurt en toen zeiden we: waarom maken we er niet een plek voor senioren? Hierdoor ontstaat er echt een gevoel van samenhang,” vertelde een van de genodigden aan de koningin.

“In Almere is het sociale vangnet minder,” vertelde koningin Máxima. “Daarom zijn dit soort organisaties erg belangrijk.” Wethouder Froukje de Jonge gaf aan dat de eenzaamheid in Almere het hoogst is van Nederland.

Ze bedankte iedereen voor het gesprek en ging door naar haar volgende gesprek met de ambassadeurs van Goud in Almere. Dit is een netwerk van organisaties en inwoners waarin de ontwikkelingen rond ouder worden in de stad gedeeld worden.

“Majesteit, ik moet u zeggen dat deze groep Almere een hele mooie stad maakt,” zei een van de genodigden. Na een goed en mooi gesprek zat het bezoek van de koningin aan Almere er weer op.

Buiten werd koningin Máxima opgewacht door de kinderen van de basisschool achter het Huis van de Waterwijk. Wanneer ze naar buiten kwam, zongen de kinderen vrolijk ‘Lang zal ze leven’, de koningin is namelijk vrijdag jarig. Máxima zwaaide vrolijk mee en gaf vervolgens alle kinderen een handje. “Dit is de eerste keer dat ik toegezongen word dit jaar,” lachte ze.

Ze vervolgde haar weg naar de auto en stapte in. Ze verliet Almere zwaaiend vanuit de auto met een lach op haar gezicht.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Deze winkels in Almere zijn open tijdens Pinksteren

Tijdens Pinksteren trekken we er massaal op uit om te shoppen bij woonboulevards, of grijpen we de vrije maandag aan om samen te gourmetten. Het is dus fijn als er winkels open zijn tijdens de pinksterdagen. Sommige winkels in Almere zijn op deze dagen geopend, al hebben ze waarschijnlijk wel aangepaste openingstijden. Openingstijden winkels tijdens Pinksteren De meeste winkels in Almere Centrum zijn geopend tijdens Pinksteren. In tegenstelling tot vroeger, mogen ondernemers […]

today17 mei 2024 3


0%