Nieuws

Koningin Máxima brengt in twee weken dubbel bezoek aan Almere

today30 april 2024 1

Achtergrond
share close

Koningin Máxima komt begin mei twee keer op bezoek in Almere. Op 16 mei gaat ze naar verschillende initiatieven die zich inzetten voor ouderenwelzijn in de stad. Een week eerder gaat de koningin op werkbezoek bij het Oranje Huis van Blijf Groep in Almere Poort.

Op donderdag 16 mei begint het programma met een bezoek aan buurtcentrum Kolkzicht in Almere Centrum, waar koningin Máxima de bezoekers van Huiskamer Marhaba zal ontmoeten. Huiskamer Marhaba is een interculturele ontmoetingsplek voor vrouwen vanaf 55 jaar, waar zij samen kunnen komen en hun ervaringen kunnen delen.

Vervolgens zal de koningin gesprekken voeren met de coördinator en de gebruikers van de Buurthopper, een vervoersvoorziening voor ouderen in de buurt. Dit initiatief speelt een belangrijke rol in het bevorderen van mobiliteit en zelfstandigheid onder oudere inwoners.

Ten slotte zal koningin Máxima naar het Huis van de Waterwijk, een voormalig schoolgebouw dat activiteiten en voorzieningen biedt voor de buurt. Zij gaat daar in gesprek met de initiatiefnemers van Voorzorgcirkels en met de ambassadeurs van Goud in Almere. Deze projecten zijn gericht op het bieden van een sociaal vangnet en het creëren van een stad waarin ouderen goed kunnen leven.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Almeerse Erica en Maurice sporen vermiste katten op: ‘We weten hoe het is’

Sinds een jaar rijden de Almeerse Erica en Maurice als Cat Search & Rescue door de stad om zwervende en vermiste katten van de straat te halen, en bieden ze hulp aan Almeerders die een kat kwijt zijn of hebben gevonden. Het stel deelt de liefde voor katten en heeft zelf zeven katten in huis. “Toen er vorig jaar één vermist raakte, hadden we geen idee wat we moesten doen”, […]

today29 april 2024


0%