Nieuws

Kinderen kwamen onder vlot terecht, fabrikant wordt nu vervolgd

today15 december 2023 11

Achtergrond
share close

Het Openbaar Ministerie (OM) gaat de fabrikant van een houten vlot vervolgen voor een ongeluk dat in 2020 in Almere Poort gebeurde. Twee meisjes kwamen toen in het Cascadepark tijdens het spelen onder het vlot terecht. Dat kwam doordat het vlot omsloeg. De meisjes raakten in coma en werden met spoed naar het ziekenhuis gebracht, vier andere kinderen bleven ongedeerd.

Het speelobject was een zogenoemd ‘trekvlot’. Daarbij kun je jezelf van de ene naar de andere kant van de oever trekken. De zes kinderen waren op het vlot aan het spelen. Het vaartuig sloeg vervolgens om waarna ze in het water belandden. De twee meisjes kwamen onder het vlot vast te zitten.

Na het incident is uitgebreid onderzoek gedaan door de politie en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. Op basis van hun bevindingen verdenkt het OM de fabrikant ervan schuldig te zijn aan het veroorzaken van zwaar lichamelijk letsel. Waarom precies, moet tijdens de rechtszaak blijken.

Slachtoffers overleefden het ongeluk

Het is nog niet bekend wanneer de zaak voor de rechter komt. De advocaat van de fabrikant gaat eerst het dossier bestuderen en kan dan eventueel nog wensen voor nader onderzoek aangeven.

De twee slachtoffers overleefden het ongeluk. De gemeente liet destijds weten dat het naar omstandigheden goed met hen ging.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Almeerse politie waarschuwt voor illegaal vuurwerk

De politie in Almere waarschuwt voor illegaal vuurwerk. Meerdere teams roepen via X op om verdachte situaties te melden die mogelijk met illegaal vuurwerk en de handel erin te maken hebben. Ook het vermoeden dat het ergens ligt opgeslagen, kan worden gemeld. De Almeerse politie brengt het bericht naar buiten naar aanleiding van nieuws van uit Friesland. Daar zijn vier groepen van de berichten-app Telegram offline gehaald die op grote schaal in […]

today15 december 2023 7


0%