Nieuws

Kerstdiner in Almere: waar is er nog plek?

today7 december 2023 7

Achtergrond
share close

Nu de Sint in de boot terug naar Spanje zit, bereiden veel Almeerders zich voor op Kerstmis. Wie last-minute op zoek is naar een sfeervol restaurant voor tijdens de feestdagen, zal al snel merken dat de tafels op veel geliefde plekken bezet zijn. Ook zijn niet alle restaurants geopend tijdens de feestdagen. 1Almere vroeg een aantal populaire Almeerse restaurants naar de stand van zaken.

Bij De Beren in Almere Stad zijn alle tafels gereserveerd voor Eerste en Tweede Kerstdag. Madame Jeanette bevindt zich een halve kilometer verderop, maar is helaas geen alternatief. Tijdens de kerstdagen is het restaurant niet open.

Hetzelfde geldt voor Rositas; zij is alleen op kerstavond open. “De Mexicaanse keuken is meer voor de lente en de zomer, dus het is nooit heel druk tijdens kerst. Ook op kerstavond lijkt het niet ongelofelijk hectisch te worden”, laat het restaurant weten. Bij Loetje zijn er op beide kerstdagen nog tafels vrij.

Atlantis in Almere Poort is op Eerste Kerstdag volgeboekt, maar er zijn er nog enkele plekken beschikbaar op Tweede Kerstdag. HarborHouse in Almere Duin zit ‘zoals ieder jaar’ helemaal vol. “Er komen veel families en groepen, dan is het gauw vol”, zegt een medewerkster.

De eigenaar van Steak @ the Lake in Almere Haven zegt dat de reserveringen snel gaan. Het restaurant zit bijna vol. Ook Bakboord in Almere Haven is ‘zo goed als volgeboekt’. Op Kerstavond en Eerste Kerstdag zal het restaurant een speciaal kerstmenu serveren. Op Tweede Kerstdag houdt Bakboord haar deuren gesloten.

Een compleet overicht van restaurants in Almere is te vinden op de website van Visit Almere

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Cameratoezicht aan Kornwierde na afgaan van brandbom

Bij een woning aan de Kornwierde in Almere Haven komt vanaf donderdag tijdelijk cameratoezicht. Dat meldt de gemeente. De camera’s worden neergezet omdat twee weken geleden een brandbom afging bij het huis. Daarbij raakte niemand gewond. Bij het incident op woensdagochtend 22 november ging rond 06:00 uur een brandbom af in de tuin van de woning. Daarop ontstond vuur. Ook sprongen verschillende ramen. In het huis waren op dat moment […]

today7 december 2023 6


0%