Nieuws

Keobike wordt overgenomen door Deelfiets Nederland

today5 december 2023 24

Achtergrond
share close

Vanaf 1 januari 2024 zal KeoBike, het deelfietssysteem dat al zeven jaar actief is in Almere en de provincies Gelderland en Utrecht, verder gaan onder de naam Deelfiets Nederland. In Almere Poort staan bij het Marina Muiderzand en bij Station Poort Keobikes. 

Keobike is van het Nederlandse vervoersmaatschappij Keolis, die ook in Almere rondrijdt. Met de overname betekent het dat de bekende KeoBike-fietsen niet meer beschikbaar zullen zijn en gebruikers moeten overstappen naar het platform en de app van Deelfiets Nederland.

Naast de verandering in naam en app, zullen er ook wijzigingen zijn in het betalingssysteem. In plaats van reizen op saldo, zullen gebruikers nu achteraf betalen via iDeal. Bij de eerste keer gebruik na registratie wordt eenmalig 1 euro in rekening gebracht. Het tarief wordt vervolgens 35 cent per 15 minuten met een maximum van 6 euro per dag.

De huidige KeoBike-app zal verdwijnen en vervangen worden door de app van Deelfiets Nederland. Gebruikers zullen dus een nieuw account moeten aanmaken. Alle bestaande carrousels, abri’s, inpandige stallingen en fietsen worden overgenomen door Deelfiets Nederland, evenals de servicebus, wasinstallatie, onderhoudsmedewerker en deelfietsexpert.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Vrije inloop voor coronaprik bij GGD Almere vanaf 4 december

Mensen die een verhoogd risico lopen om ernstig ziek te worden, kunnen dit najaar nog de coronaprik halen. Na 22 december is de vaccinatie alleen beschikbaar voor zwangere vrouwen en mensen die door een arts zijn doorverwezen. Mensen kunnen vanaf maandag 4 december zonder afspraak bij de GGD in Parkwijk terecht. Mensen die 60 jaar of ouder zijn, 18-59-jarigen die jaarlijks een uitnodiging voor de griepprik krijgen, zwangeren, zorgmedewerkers met direct patiënt- […]

today4 december 2023 13


0%