Nieuws

Kantoorpand aan Spoordreef in Almere Stad maakt plaats voor kunstenaars

today15 september 2023 20

Achtergrond
share close

Het is nu nog een grotendeels leegstaande vleugel van een kantoorpand in Almere Stad, maar het moet een broedplaats worden voor ongeveer tien kunstenaars. De eerste twee, een schilder en een tekenaar, hebben er inmiddels hun intrek genomen. Het gaat om een pand aan de Spoordreef. Voor de overige ruimtes in de vleugel worden nog kandidaten gezocht.

Tekenaar Folkje Nawijn en schilder Myriam Weisz nemen het voortouw in de nieuwe broedplaats. Weisz, die vooral met olieverf landschappen schildert, heeft haar atelier zelfs al helemaal ingericht. “Ik zit hier nu anderhalve week”, vertelt Weisz terwijl ze ons rondleidt in haar ruimte. “Ik geef hier ook les dus vandaar dat je veel ezels ziet.” De schilder is zeer tevreden met haar nieuwe stek. “Het voelt goed. Het is een vriendelijke ruimte. Ik ben er blij mee.”

Zowel Nawijn en Weisz zaten tot voor kort nog gevestigd in broedplaats De Paal in Almere Haven. Maar dat pand moet op termijn wijken voor woningbouw en dus kozen de dames eieren voor hun geld. “De Paal was erg mooi, leuk en gezellig”, blikt Weisz terug. “Maar ook wat somberder. Nu het ook afgebroken gaat worden, verandert ook de sfeer. En ook de garantie om daar te kunnen blijven, was er niet meer.”

Nog 7 tot 9 kunstenaars gezocht
Afgezien van het atelier van Weisz en het nog in te richten lokaal van Nawijn zijn alle overige beschikbare lokalen nog beschikbaar. “We zoeken nog zeven, acht, misschien wel negen kunstenaars”, aldus Weisz. “We willen eigenlijk alleen maar professionele kunstenaars. Daarnaast willen we mensen die ook sociaal bezig zijn, willen samenwerken, gezamenlijke thema’s willen bedenken en samen willen exposeren.”

De kunstenaars verwachten dat binnen nu en twee jaar alle beschikbare plekken wel zijn gevuld. Wie overigens denkt voor een habbekrats intrek te kunnen nemen, heeft het mis. “Het is niet goedkoop, maar ook niet exorbitant duur”, laat Weisz weten. Ze voegt er lachend aan toe: “Als tip zou ik nog willen meegeven, ga onderhandelen met de eigenaar. Daar is ruimte voor.”

Dit bericht is tot stand gekomen door een samenwerking tussen 1Almere en Omroep Flevoland.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Nederlandse versie van Hindoestaanse Missverkiezing voor het eerst in Almere

In Almere Buiten wordt er dit jaar op 9 december voor het eerst een Hindoestaanse Missverkiezing georganiseerd. De zogeheten Miss Indian Beauty Pageant krijgt drie categorieën: vrouwelijke tieners, volwassenen en plus sizers. Winnaars mogen Nederland ook internationaal mogen verantwoorden op Miss Indian Worldwide. In Nederland wonen zo’n 250.000 Hindoestanen, waarvan er, na Den Haag, de meeste in Almere wonen. Voor hen is er op dit moment geen missverkiezing. Om ze […]

today14 september 2023 30


0%