Nieuws

Jonge documentairemakers jagen dromen na

today2 mei 2023 36

Achtergrond
share close

Dreamchaser, zo heet de documentaire die vrijdagavond 28 april feestelijk in première ging. Een kleine honderd genodigden zagen in de filmzaal van De Nieuwe Bibliotheek in Almere hoe Gino Akkerman probeert zijn droom in het American Football waar te maken.

De documentaire is gemaakt door Jason Akkerman, de broer van Gino, en Jaimy Moorman. Wat begon als project voor de studie van de twee Almeerders groeide al snel uit tot een veel groter project, een serieuze documentaire. “Dreamchaser is een inspiratiebron voor mensen die geloven in hun dromen”, zegt Jason Akkerman. “We wilden met deze documentaire echt laten zien dat je moet gaan voor het najagen van je dromen”, vult collega-maker Jaimy Moorman aan. “Ondanks tegenslagen gewoon er voor gaan.”

Crowdfunding
De documentaire kon gemaakt worden dankzij een crowdfundingactie die ruim drieduizend euro opleverde. “Daarvan konden we de muziek betalen en nog wat technische zaken en een deel van onze reiskosten.” Veel van de mensen die een bijdrage leverden, zaten tijdens de première in de zaal.

De ultieme droom van de 21-jarige, in Almere geboren en getogen Gino Akkerman is om uit te komen in de American Football League, het Walhalla van die sport in de Verenigde Staten. Hij kwam al een eind maar kreeg ook met tegenslagen te maken. Een hamstringblessure en corona stonden zijn ontwikkeling in de weg. Toch geeft hij zijn droom niet op. “Ik droom altijd groter, ga altijd voor verder. Dat is wie ik ben.”

Talkshow
Na de première van de documentaire volgde een talkshow met de makers. Daarin legden zij uit dat wat oorspronkelijk begon als een project voor hun studie, al snel uitgroeide tot veel meer. En ook zij dromen verder. “Als het goed gaat met de carrière van Gino, komt er misschien wel een vervolg, een deel 2”, aldus broer Jason. “Maar voor ons is het sowieso al geslaagd, dit was voor ons een eerste stap om documentaires te maken. Dat is wat wij willen, daar zijn we nu wel achter gekomen.”

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Bloemenfestijn bij Casa Casla in Almere

Bij Casa Casla in Almere Centrum kun je sinds afgelopen zondag de ”Flower Power” expositie bekijken. Schilderijen die helemaal in het thema staan van bloemen worden tot en met 25 mei tentoongesteld in het centrum voor kunst en cultuur. De werken komen van overal uit de wereld. Zo zijn er werken uit India en de Caraïbische gebieden die via de schilderijen laten zien wat bloemen voor hun cultuur betekenen. Maar […]

today2 mei 2023 81


0%