Nieuws

Jeugdwedstrijd tussen SC Buitenboys en Be Quick gestaakt door vechtende spelers en ouders

today13 mei 2024 1

Achtergrond
share close

De wedstrijd tussen SC Buitenboys O-16 en Be Quick O-16 is dit weekeinde volledig uit de hand gelopen. De scheidstrechter staakte de wedstrijd in de rust nadat spelers en ouders met elkaar op de vuist waren gegaan. Zes politieagenten kwamen ter plekke om de rust te herstellen.

Een woordvoerder van de de politie Noord-Nederland laat weten dat de spelers van SC Buitenboys van het terrein zijn geleid en dat er geen aangifte is gedaan en geen arrestaties zijn verricht.

Bij het verlaten van het veld na het rustsignaal ging het mis. ,,Ik heb begrepen dat de eerste klap werd uitgedeeld door een jongen van SC Buitenboys’’, zegt voorzitter Johan Vreeken over het incident. ,,Daarop werd gereageerd door iemand van ons. Daarna gingen ouders zich ermee bemoeien en toen werd het een knokpartij.’’

Vreeken betreurt het incident zeer. ,,Het is natuurlijk al niet goed dat er wordt geslagen. Fysiek geweld is uit den boze. Maar dat ook nog ouders van onze spelers zich ermee gaan bemoeien is helemaal not done. Dat kan gewoon niet. Met deze mensen gaan een paar stevige gesprekken gevoerd worden, want dit tolereren we als Be Quick absoluut niet.’’

De zaak is nu in onderzoek bij de KNVB.

Negatief

Het is niet de eerste keer dat SC Buitenboys negatief in het nieuws komt. In 2012 vond er in Almere-Buiten een vechtpartij plaats bij eveneens een jeugdwedstrijd.

Dat geweld rond en op het voetbalveld kreeg veel landelijke aandacht. De 41-jarige grensrechter Richard Nieuwenhuizen werd toen door spelers van de bezoekende Amsterdamse club aangevallen en dodelijk verwond.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

uncategorized

Wij hebben de leukste buren die altijd voor elkaar klaar staan of het nu gaat om een ladder lenen, eten brengen omdat een buurman ernstig ziek is of een kinderfeestje organiseren tijdens Sint Maarten. Niets is te gek voor onze straat!! De leukste feesten hebben wij met elkaar en gaan we door tot diep in de nacht!

today10 mei 2024


0%