Nieuws

Jeugddetentie voor 17-jarige Almeerder, wegens ‘uithalen’, bankpasfraude en overval snackbar

today2 mei 2024 2

Achtergrond
share close

Pas 16 jaar oud was hij, toen hij in november 2022 werd opgepakt in de haven van Antwerpen. In een container, op een afgesloten terrein. Dat de jonge Almeerder daar was heengebracht om cocaïne uit een container te halen en naar Nederland te smokkelen, vindt de rechter niet bewezen. Maar dat de jongen illegaal op het haventerrein was, staat voor de rechtbank vast.

En dat waren niet de enige feiten waarvoor de inmiddels 17-jarige terechtstond en dinsdag ook is veroordeeld. In Zutphen haalde hij in februari vorig jaar bij twee mensen een bankpas op, nadat deze slachtoffers eerst waren gebeld met de smoes dat iemand geld van hun rekening probeerde te halen. Met de buitgemaakte bankpassen werden vervolgens alsnog bedragen gepind.

Poging overval op snackbar

Een week daarna probeerde hij in Almere snackbar Basra te overvallen. Er werd gedreigd met een vuurwapen, maar omdat de snackbarmedewerker het pistool afpakte, gingen de Almeerder en drie medeverdachten er zonder buit vandoor.

Voor alle feiten samen legde de rechter een grotendeels voorwaardelijke jeugddetentie van 120 dagen op en een taakstraf van 90 uur. Als de jongen binnen twee jaar opnieuw met justitie in aanraking komt, wordt hij ook werkelijk opgesloten.

Jonge medeverdachten

Bij de overval op de snackbar in Almere waren nog drie andere jongeren betrokken. Een 12-jarige Almeerder kreeg al eerder jeugddetentie en een werkstraf.

Een jongen van 15 uit Almere kreeg dinsdag voor de mislukte overval zes dagen jeugddetentie en een werkstraf van 120 uur, waarvan de helft voorwaardelijk werd opgelegd. De rechtbank neemt het deze jongen kwalijk dat hij blijft ontkennen, terwijl er allerlei bewijzen tegen hem zijn.

Een 15-jarige jongen uit Zwolle kreeg uitsluitend een werkstraf van 120 uur, waarvan 60 uur voorwaardelijk. Zijn straf valt iets lager uit, omdat hij onder druk zou zijn gezet en volledige openheid van zaken heeft gegeven.

Ook voor deze beide jongens geldt dat zij binnen twee jaar niet opnieuw de fout in mogen gaan.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

uncategorized

Nieuwe huurappartementen voor Havenaren die sociale huurwoning achterlaten

Woningbouwcorporatie de Alliantie bouwt 32 huurappartementen aan de Sluiskade in Almere Haven. De verhuur start half mei, waarna de eerste bewoners na de zomer de sleutel krijgen. Het gaat om woningen in de middenhuur. Geïnteresseerden komen in aanmerking voor de woningen als ze minimaal 40.000 euro per jaar verdienen. Huurders die een sociale huurwoning achterlaten krijgen voorrang. Veel vraag “Veel Havenaren willen niets liever dan in Haven blijven wonen, net […]

today2 mei 2024 1


0%