Nieuws

Inzamelingsactie levert ruim 35.000 euro op voor laatste wens Almeerse

today25 juli 2023 58 1

Achtergrond
share close

Een crowdfundingactie heeft, in nog geen 24 uur, al ruim 35.000 euro opgeleverd. Almeerder Marcel Kolder heeft de actie opgezet voor zijn vrouw die een terminale vorm van hersenkanker heeft. Met het opgehaalde geld wil hij haar laatste wens in vervulling laten gaan om een fonds op te richten dat jongvolwassenen met een beperking moet helpen.

Twee weken geleden kreeg Michelle Rutten, de vrouw van Kolder, te horen dat ze een terminale vorm van hersenkanker heeft. Hij vertelt dat haar grote wens is om na haar overlijden te blijven klaarstaan voor anderen.

Zijn vrouw heeft dat altijd al gedaan in het zorgen voor hun eigen gehandicapte dochter, als voorzittter van het Armoedefonds en de WMO-raad bijvoorbeeld. “Voor alle hulp die ze geboden heeft voor deze en een hoop andere zaken, heeft ze ook een lintje van de Koning gekregen. Door een fonds op te richten in haar naam, het ‘Michelle Rutten Kantelfonds’, kunnen we een eerste stap zetten richting die wens.”

Met het fonds willen Kolder en Rutten iets betekenen voor jongeren met een beperking. “We willen gezinnen die het moeilijk hebben, helpen. Het zou mooi zijn als er bijvoorbeeld een soort huis zou komen waar jongeren met een beperking kunnen samenkomen of zelfs samen kunnen wonen.”

Onverwacht nieuws

Het nieuws van de terminale kanker kwam volgens Kolder onverwachts. “Op haar verjaardag en het veertigjarige jubileum van ons huwelijk gingen we met een bootje varen en naar een archeologisch museum. Het was een heerlijke dag.”

Daarna kreeg zijn vrouw verschrikkelijke hoofdpijn. “Die ging maar niet over, dus kreeg ze een hersenscan. Daaruit bleek dat haar hele hersenvlies vol zit met kanker en dat niet meer beter gaat worden.”

Crowdfunding

Daarom hebben ze afgelopen zondag een crowdfundingactie opgezet om de wens van de vrouw van Kolder te realiseren. “Er is al ruim 35.000 euro opgehaald. Dat is echt geweldig. Mijn vrouw maakt het nog bewust mee en is daar enorm blij mee. En ik ben blij dat ik haar nog kan vertellen hoeveel er nu is opgehaald. “

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Kilo’s cocaïne aangetroffen in Almeerse woning na inval politie

In een woning in de Almeerse Eilandenbuurt zijn door de politie meerdere pakketten cocaïne gevonden en in beslag genomen. Deze vonden ze na een inval bij de woning op woensdagmiddag 19 juli. De 44-jarige bewoner van de woning werd hierbij aangehouden. Tijdens een onderzoek naar andere drugszaken in Almere, kwam de politie bij de verdachte uit. In verband met het onderzoek, heeft de politie de woning van de verdachte onderzocht. […]

today25 juli 2023 113


0%