Nieuws

Inwoners van Almere relatief vaak in het ziekenhuis na huiselijk ongeluk

today22 december 2023 10

Achtergrond
share close

Als je thuis aan het klussen of aan het koken bent, dan zit een ongeluk letterlijk in een klein hoekje. Uit cijfers van het CBS blijkt dat Almeerders zich relatief vaak in het ziekenhuis melden na een huiselijk ongeluk als je het vergelijkt met andere Flevolandse gemeenten. Het gaat vooral om valincidenten, zo wijst een onderzoek van beslist.nl uit.

De resultaten uit het onderzoek van beslist.nl zijn gebaseerd op gegevens van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het onderzoek brengt per gemeente in kaart hoeveel mensen per gemeente in het ziekenhuis belanden na een huiselijk onderzoek. Het landelijk gemiddelde komt neer op 70 ongelukken per 10.000 inwoners.

Alle gemeenten in Flevoland zijn ook in kaart gebracht, dus ook de cijfers van Almere zijn bekend. Het gaat in dit geval om ongelukken waarbij mensen in het ziekenhuis belanden na een val, een stoot of contact met een scherp voorwerp of hete vloeistoffen. Het gemiddelde in Flevoland is relatief laag. Almere staat op een tweede plaats van gemeenten waar mensen zich het vaakst in het ziekenhuis melden na een huiselijk ongeluk.

Verschillen tussen mannen en vrouwen

In Almere brengen 55 mensen per 10.000 inwoners een bezoek aan het ziekenhuis. De reden dat het voornamelijk om huiselijke ongelukken ligt in het feit dat we de meeste tijd thuis of op het werk doorbrengen. De kans dat er op deze twee locaties iets gebeurt is daardoor groter. Het zijn overigens vooral ouderen die de meeste ongelukken krijgen, zij melden zich het vaakst bij een arts.

Er zit ook een verschil tussen de ongelukken die mannen en vrouwen het vaakst krijgen. Vrouwen melden zich vaak voor een valpartij, terwijl mannen zich laten behandelen voor een ongeluk met ladders, gereedschap en andere ongelukken die voor kunnen komen tijdens het klussen.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Motie: Almere moet het kasteel terugkopen

De gemeente Almere moet het kasteel van Almere terugkopen. Dat biedt de gemeenteraad de vrijheid om te bepalen wat er met het kasteel moet gebeuren. Dat zei Jaap Steenkamer van GroenLinks donderdagavond tijdens de Politieke Markt. De partij wil binnenkort een motie indienen waarin het college van burgemeester en wethouders wordt opgeroepen tot aankoop van het kasteel. “Als de gemeente het kasteel en het terrein terugkoopt van de huidige eigenaar, […]

today22 december 2023 2


0%