Nieuws

Indiaas restaurant met ‘westerse touch’ geopend in Stad

today25 januari 2024 6

Achtergrond
share close

In Almere Stad is het restaurant Indian Fusion geopend. Het restaurant heeft, inclusief terras, plek voor 120 gasten. Hoewel ze pas sinds deze maand open zijn, merken de eigenaren ‘al sinds dag één’ dat er veel animo is voor hun concept.

Eigenaar Hariot Sing had zeven jaar geleden zijn eigen restaurant in Amsterdam, maar koos na twee jaar voor een andere carrière. Nu is hij, samen met zijn compagnon Guri, terug met een nieuw restaurant in zijn woonplaats Almere.

‘Westerse touch’

Indian Fusion is niet het eerste Indiase restaurant dat zich in de stad vestigt, maar volgens de eigenaren is hun concept wel vernieuwend: “We onderscheiden ons met de gerechten die we bieden. We hebben een heel ander menu dan dat wat de standaard Indiase restaurants normaal bieden”, vertelt Hariot. De gerechten zijn geïnspireerd door smaken uit verschillende Indiase regio’s, maar met een ‘westerse touch’. Denk daarbij aan Italiaanse kruiden en burrata.”

Daarnaast staat er veel vis op het menu, iets dat volgens de eigenaar niet veel voorkomt in de Indiase keuken. “Bovendien focussen we ons op cocktails en speciaalbier”, vertelt Hariot. Zijn plan is om het menu ieder seizoen te veranderen.

Modern interieur

Het interieur vinden de ondernemers ook niet onbelangrijk: “We hebben er speciaal een architect voor ingehuurd, omdat we willen dat iedereen zich thuis voelt. Het is modern, je loopt hier niet naar binnen met het idee dat je in India bent.”

Op dit moment focust het restaurant zich op dineren, maar vanaf maart is het in het weekend ook mogelijk om er te lunchen.

Wenen

Hariot heeft als droom om ‘over een paar jaar’ een tweede vestiging van Indian Fusion in Wenen, de hoofdstad van Oostenrijk, te openen. “Guri zorgt dan voor dit filiaal, en ik voor dat in Wenen. Daar hebben mensen echt nog de tijd en aandacht voor het eten. En het is bovendien een prachtige stad om te zien.”

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Wethouder Almere wil knelpunten verhuisregeling aanpakken: ‘Hier klopt iets niet’

“Als je dit hoort, voelt iedereen aan: hier klopt iets niet.” Dat zegt wethouder Julius Lindenbergh over de verhuisregeling van de gemeente Almere. Hij wil in gesprek met inwoners die niet naar een kleinere woning kunnen verhuizen, omdat de huidige regels hen in de weg zitten. Woningcorporaties in Flevoland zien dat senioren van wie de kinderen uit huis zijn, vaak nog lang in grote huizen wonen. Een kleiner huis zou beter […]

today25 januari 2024 7


0%