Nieuws

‘Illegale puppyhandelaar actief in Almere’

today19 september 2023 1

Achtergrond
share close

De gemeente Almere moet snel optreden tegen een illegale puppy-handelaar in de stad. Dat zeggen dierenbeschermingsorganisatie House of Animals en de politieke partij Partij voor de Dieren in Almere. Volgens hen gaat het om verkoper ‘Het Pommetje’, die actief is op Marktplaats.

Karen Soeters van House of Animals zegt de verkoper al een tijdje in de gaten te houden. De man vraagt op Marktplaats tussen de duizend en drieduizend euro voor een puppy. De jonge honden zouden ongevaccineerd uit Oost-Europa naar Nederland worden gebracht, claimt House of Animals.

Soeters heeft aangifte gedaan bij de politie. Ook heeft zij melding van de illegale verkoop gedaan bij de gemeente Almere, maar volgens Soeters doet de gemeente niks. “Op de locatie waar deze handelaar zit, daar mag je geen honden fokken en ook niet verhandelen volgens het bestemmingsplan, maar de gemeente heeft ons per brief laten weten dat het nog een hele tijd kan duren voordat ze het überhaupt in behandeling nemen omdat ze bezig zijn met andere zaken zoals bouwen zonder vergunning.”

“Dierenleed”

De Partij voor de Dieren zegt erg geschrokken te zijn dat een illegale puppy-handelaar actief is in een diervriendelijke stad als Almere. Marjolijn Veenstra: “Illegale puppyhandel staat gelijk aan heel veel dierenleed. Deze puppy’s komen uit het buitenland, Bulgarije, Roemenië, Rusland. Die puppy’s worden daar te vroeg weggehaald bij de moeder, gaan op een stressvolle reis naar Nederland, hebben wellicht niet alle vaccinaties. Dus er zit heel veel dierenleed aan vast.”

Veenstra hoopt dat de gemeente Almere snel actie onderneemt. Gebeurt dat niet, dan wordt het onderwerp op de politieke agenda gezet. Omroep Flevoland heeft contact gezocht met de puppy-handelaar, maar die heeft nog niet gereageerd. De ontdekkingen van House of Animals zijn maandagavond te zien in het televisieprogramma Radar.

Dit bericht is tot stand gekomen door een samenwerking tussen 1Almere en Omroep Flevoland

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Het weer van maandag 18 september: enkele buien en een stevige wind

De nieuwe werkweek begint met enkele buien in Almere. Het zal zeker geen verregende dag zijn, want vanmiddag is de zon er ook enige tijd bij. De temperatuur zal gaan oplopen tot een graad of 20 á 21. De wind blaast stevig door, want op het Markermeer staat er af en toe een harde wind, kracht 7. Boven de stad staat er een vrij krachtige zuidwestenwind en is vlagerig van […]

today18 september 2023 4


0%