Nieuws

‘Illegale puppyhandel na onderzoek gemeente niet meer mogelijk’

today20 oktober 2023 7

Achtergrond
share close

De gemeente Almere heeft voldoende bewijs gevonden op het terrein van de illegale Almeerse puppyhandelaar. Dat meldt Karen Soeters van de dierenbeschermingsorganisatie House of Animals. Volgens haar kan de gemeente daar door de vondst nu handhaven waardoor de illegale handel er niet meer kan plaatsvinden en kan er een dwangsom worden opgelegd.

De organisatie sprak een maand geleden samen met de Partij voor de Dieren haar zorgen uit over de handelaar die pommetjes inkocht in Roemenië en verkocht op Marktplaats. Beide partijen vonden dat de gemeente moest optreden tegen de illegale handel.

Voldoende bewijs
Daar heeft de gemeente dus gehoor aan gegeven. Hoewel er geen puppy’s meer te vinden waren in het complex waar de gemeente heeft gezocht, gaf de gemeente toch aan dat er voldoende bewijs was voor het feit dat er op die plek in pommetjes werd gehandeld en gaan ze de handelaar een dwangsom opleggen.

Volgens Soeters is het logisch dat de gemeente geen puppy’s meer heeft aangetroffen. “We hebben uit betrouwbare bronnen vernomen dat de handelaar na de uitzending van televisieprogramma Radar de puppy’s naar een ander adres heeft verplaatst.”

Straf
House of Animals heeft ook al aangifte gedaan bij zowel de politie als de NVWA. Soeters hoopt dat de handelaar hierdoor niet onbestraft blijft. Verder geeft ze aan door te gaan met het onderzoek. “House of Animals Investigations Team blijft deze handelaar nauwlettend in de gaten houden.”

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

AlmEredivisie komt op televisie

AlmEredivisie komt op de televisie bij 1Almere. In dit magazine worden de profvoetballers van Almere City op de voet gevolgd tijdens hun eerste seizoen op het hoogste niveau. Tijdens de komende aflevering van aanstaande vrijdag staat de uitwedstrijd tegen NEC van zaterdagavond centraal.  AlmEredivisie, dat gemaakt wordt door Omroep Flevoland en nu al wekelijks te zien is via de online kanalen van die omroep, zal in de aanloop naar deze uitwedstrijd […]

today19 oktober 2023 10


0%