Nieuws

Illegaal café en vuurwapen aangetroffen op bedrijventerrein Markerkant 10

today18 mei 2023 50

Achtergrond
share close

Bij een controle op bedrijventerrein Markerkant 10 in Almere zijn dinsdag een illegaal café en een vuurwapen aangetroffen. Ook werd iemand opgepakt voor bedreiging. Dat meldt de gemeente. Bij de controle waren naast politie en gemeente onder meer ook de douane, de belastingdienst, het UWV en netbeheerder Liander betrokken.

In de bedrijfspanden waren meerdere personen aan het werk die ook een uitkering bleken te ontvangen. Zes panden gebruikten stroom zonder energiecontract en in één pand werd een gevaarlijke stroomaansluiting gevonden.

Bij de controle werden in drie bedrijfspanden slaapplekken gevonden, waarbij er in één pand zelfs tien slaapplekken aanwezig waren. Dat is daar niet toegestaan. Eén gebouw was volgens de gemeente heel smerig en had last van muizen.

Illegale tabak
Verder trof de Douane shisha aan. Dit is een illegaal soort tabak. Ook vond de politie meerdere spullen die voor hennepteelt gebruikt kunnen worden.

In totaal zijn 113 adressen gecontroleerd. De controle werd uitgevoerd om te bekijken in hoeverre regels voor de brandveiligheid, milieu en plaatselijke regelgeving werden nageleefd.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Groentesoep Festival gaat niet door

Het Groentesoep Festival, dat elk jaar in Almere Buiten wordt gevierd, gaat dit jaar niet door. De organisatie heeft laten weten meer tijd nodig te hebben voor het organiseren van een grotere editie. Het festival wordt daarom verplaatst naar volgend jaar. Dan wordt volgens organisator Muriël van der Wal het jubileum van tien jaar groots gevierd. “Op elk plein in Almere Buiten zal er iets te doen zijn. Meer straattheater, […]

today17 mei 2023 99


0%