Nieuws

‘Huldiging Almere City nog beter dan in mijn dromen’

today13 juni 2023 48

Achtergrond
share close

“Geweldig tevreden”, zo omschrijft Martin Ort van Ondernemersvereniging Stadshart Almere zijn gevoel over het huldigingsfeest voor Almere City FC van maandag op de Esplanade. “Dit is wat je in je droom voorbij ziet komen, dan zie je het ideale plaatje van zo’n huldiging. Maar het is nog beter als dat geworden en ik zeg ook; dit was wel een huldiging op eredivisieniveau.”

Zo’n 4.500 bezoekers kwamen af op de huldiging aan het Weerwater. Rond het afgesloten terrein stonden ook nog zo’n duizend fans. Ort was een van de drijvende krachten achter de organisatie van het feest. “Dit was de zevende keer dat ik het mocht organiseren en de eerste keer dat het ook door mocht gaan.”

Ernstige incidenten hebben zich volgens Ort niet voorgedaan. “Er was wel een aantal bezoekers door de warmte bevangen, maar dat is allemaal goed afgelopen.” En dat er ondanks een vuurwerkverbod toch veel Bengaals vuur te zien was, vindt hij ook niet heel erg. “Als je het niet verbiedt, was het nog vele malen meer geweest. Het was allemaal goed te handelen. We hebben daar ook goede afspraken met de politie over gemaakt. En ja, op een feestje… Een beetje Bengaals vuurwerk, dat is allemaal niet zo heel ernstig. En de jongens en meiden hebben zich uitstekend gedragen.”

‘Overdonderd’
Directeur John Bes van Almere City FC was overdonderd door het enthousiaste ontvangst van de club op de Esplanade. “Je rijdt hierheen en hoopt dat het druk en gezellig zal zijn. Dit heeft wel mijn verwachtingen overtroffen.”

Bes heeft na de gewonnen wedstrijd van zondagavond gemerkt dat het enthousiasme voor de club groot is. “Mijn telefoon is ontploft en dat geldt voor alle jongens en meiden die betrokken zijn bij de club. Het leeft enorm, ik heb het gevoel dat we een hele grote gunfactor hebben in het land. En het is heel mooi dat dit Almere ook eens ten deel valt, laten we eerlijk wezen.”

‘We zijn er klaar voor’
Maar intussen richt Bes zich al op de start van de Eredivisie op 12 augustus. Volgens hem ligt er een goed plan en een draaiboek klaar. Deze week starten de gespreken met de KNVB.

De club kijkt ook naar de uitbreiding van het stadion. Daarbij is het volgens Bes vooral belangrijk dat er snel gekeken wordt naar de infrastructuur in het gebied. “Eerst is nu de gemeente aan zet om die infrastructuur aan te passen”, zegt hij. “En dan kunnen we kijken hoe groot het stadion kan zijn.”

Voor een geheel nieuw stadion komend seizoen is het volgens hem waarschijnlijk nog te vroeg. “De doorlooptijd tussen nu en 12 augustus, dat is heel kort dag.(…) Ik hoop wel dat we van deze situatie gebruik maken om meteen daarna een fundament te leggen onder de club, waardoor we kunnen doorgroeien, ook in de Eredivisie.”

Dit bericht is tot stand gekomen door een samenwerking tussen 1Almere en Omroep Flevoland.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Almeerder Hedwiges Maduro in beeld als assistent-coach Ajax

Almere City assistent-coach Hedwiges Maduro zou bij Ajax in beeld zijn voor volgend seizoen. Meerdere media koppelen de assistent aan de beoogde Ajax-hoofdtrainer Maurice Steijn. Maduro promoveerde zondagavond als rechterhand van trainer Alex Pastoor met Almere City naar de eredivisie. In gesprek met ESPN zegt Maduro dat hij nu nog van niks weet, maar dat hij altijd in contact is met zijn oude club (Ajax). De Almeerse assistent-trainer is nog […]

today13 juni 2023 59


0%