Nieuws

HSV Almere haalt geld op voor Stichting Opkikker

today31 oktober 2023 6

Achtergrond
share close

HSV Almere heeft geld ingezameld voor Stichting Opkikker door middel van karpervissen. “Per karper werd vijf euro van de winst apart gezet voor de stichting,” zegt Paul Maasen, bestuurslid van HSV. Afgelopen week bracht de hengelsportvereniging een bezoek om het opgehaalde bedrag te overhandigen. Het uiteindelijke totaalbedrag was 2080 euro.

De vereniging zet zich elk jaar in voor de stichting met dezelfde actie. Dit jaar was de actie samen met die van vorig jaar. “Normaal halen wij rond de duizend euro op, maar nu was het dus twee jaar bij elkaar”, zegt Maasen.

Goed gevoel
Wij organiseren het hele jaar door competities voor onze leden, en een daarvan is de karpercompetitie,” zegt Maasen. Het zijn ongeveer vijf wedstrijden per jaar met elk zo’n 25 deelnemers. Maasen is blij om deze wedstrijden te verbinden met het goede doel: “Wij kunnen dit een warm hart toedragen.”

HSV Almere vindt het fijn om zich te verbinden met lokale initiatieven. “Hoewel Stichting Opkikker door heel Nederland actief is, zijn ze gevestigd in Almere,” zegt Maasen. HSV blijft zich dan ook inzetten voor de stichting.

Vissen voor iedereen
Zelf zet HSV Almere zich ook in voor een goed doel, doormiddel van ‘Vissen met Derk’. “Visser Derk gaat samen met vrijwilligers op pad om te vissen met mensen waar het eigenlijk niet voor weggelegd is”, zegt Maasen. Dit zijn bijvoorbeeld mensen uit verzorgingshuizen, senioren of mensen met een verstandelijke handicap. Door middel van dit initiatief kunnen zij toch leren vissen en hebben zij tegelijkertijd een daguitje.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Diwali Festival in Almere feestelijk afgesloten met vuurwerkshow

Afgelopen zaterdag werd het lichtjesfeest Diwali in Almere gevierd met een grote vuurwerkshow. Diwali is een van de belangrijkste feesten uit het hindoeïsme. Het festival werd de hele middag en avond op de Esplanade gehouden.  Tijdens Diwali vieren hindoes het feest van het licht. Het woord ‘Diwali’ betekent ‘een rij lichtjes’. Met de lichtjes willen hindoes al het duister en kwaad verdrijven. Diwali wordt normaal gesproken op 12 november gevierd, […]

today30 oktober 2023 12


0%