Nieuws

Hospitaaltunnel vroeger dan verwacht weer open na groot onderhoud

today11 juli 2024 3

Achtergrond
share close

De Hospitaaltunnel is vanaf donderdagochtend 11 juli 07.00 uur weer geopend voor voetgangers, fietsers en auto’s. De tunnel was gesloten sinds 21 mei wegens groot onderhoud, maar gaat nu eerder open dan gepland.

De gemeente geeft aan dat door de goede samenwerking de tunnel eerder opengaat dan verwacht. Tijdens de werkzaamheden is de volledige sprinklerinstallatie vervangen, zowel in de tunnel zelf als in de naastgelegen parkeergarage waar bewoners van het centrum parkeren.

Ook zijn lekkages in het riool aangepakt. Een deel van het rode fietspad moest hiervoor tijdelijk worden verwijderd. Na de reparaties is het fietspad teruggeplaatst en voorzien van een nieuwe laag rode verf, en ook de wegbelijning is vernieuwd.

De verouderde verlichting aan het plafond is vervangen door duurzame ledverlichting. In totaal zijn er 110 nieuwe lampen geplaatst die langer meegaan en minder energie verbruiken. Verder zijn de drempels vernieuwd en de gekleurde wanden schoongemaakt.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Stichting BOT haalt geschiedenis terug naar Almere tijdens open dagen

De Stichting Behoud Oude Technieken (BOT) organiseert dit jaar wederom twee open dagen om machines en andere voorwerpen uit de geschiedenis terug te halen. Zij hopen hiermee mensen in de omgeving te laten zien hoe en waar dingen oorspronkelijk vandaan komen. De open dagen zijn op 20 en 21 juli. Stichting BOT wil het restaureren van oude landbouwvoertuigen laten zien. Daarnaast willen zij jonge mensen leren hoe het leven er vroeger uitzag. Daarom […]

today11 juli 2024 12


0%